Sport

nogomet, druga hnl

Zadar na Repićev pogon stigao do tri važna boda protiv Sesveta

Zadar na Repićev pogon stigao do tri važna boda protiv Sesveta
Mate Krezić

Pred oko 400 gledatelja na Stanovima, zadarski su nogometaši na krilima dvostrukog strijelca Antonija Repića stigli do pobjede nad Sesvetama i tri iznimno važna boda u borbi za bijeg iz opasne zone.

Zadarski nogometaši očigledno su ozbiljno shvatili težinu situacije u kojoj se nalaze te su od prve minute preuzeli inicijativu na terenu, a s nekoliko se lijepih poteza istaknuo novopridošli Lovre Knežević.

Upravo je on u 31. minuti 'zakuhao' akciju iz koji je Zadar stigao do vodstva. Primio je loptu na desnom krilu, lijepo je proslijedio u sredinu prema Županu, koji je na lijevoj strani lijepo uposlio Repića. Ovaj je pak u maniri pravog golgetera naciljao malu mrežicu na suprotnoj strani i tako matirao gostujućeg vratara za vodstvo domaćina 1-0.

U 40. minuti Sesvećani su došli do svoje prve prave prilike. Drmić je s vrha kaznenog prostora snažno pucao, no lopta je proletjela pokraj vratnice pa nije bilo ni potrebe za Benderovom intervencijom. To je ujedno bila i posljednja prilika u prvoj polovici susreta, pa smo predah dočekali s minimalnim vodstvom Zadra.

Domaćin je i u nastavku bolje stajao na terenu te je konstantno vrtio pritisak na gostujuću polovicu. Međutim, negdje oko 60. minute promijenio se omjer snaga, a u zadarske se redove uvukla velika nervoza popraćena strahom. Prava je sreća da su se Zadrani uspjeli obraniti, a potom u 79. minuti i udvostručiti svoje vodstvo.

Llanos je lijepo primio jednu dubinsku loptu na lijevom krilu, te je uz pomoć Begića uposlio Repića koji je još jednom pokazao da je vrsni strijelac. Poluvisoki udarac s desnog krila ponovno se našao u maloj mreži za 2-0 vodstvo Zadra!

Sesvećani više nisu pokazivali naznake želje i borbe, dok su Zadrani nanizali još nekoliko prigoda, no mreže su do kraja susreta mirovale pa je domaća momčad proslavila pobjedu 2-0 i važna tri boda za bijeg iz opasne zone.

Napomenimo i kako je na utakmici bila prisutna manja skupina britanskih turista koji su svojim navijanjem i komentarima oduševili 400-tinjak prisutnih gledatelja na Stanovima. 

Sljedeće kolo Zadranima donosi gostovanje kod BSK-a u Bijelom Brdu.

NK Zadar – NK Sesvete 2-0 (1-0)

NK Zadar: Bender, Pranić, Jerbić, Ikić, Surać, Begić (od 83. Kulaš), Muić, Jurić, Repić, Župan (od 64. Llanos), Knežević (od 72. Iveljić).

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!