Sport

Nogomet, Prva HNL

Dinamo slavio u Velikoj Gorici, Rijeka bolja od Osijeka

Dinamo slavio u Velikoj Gorici, Rijeka bolja od Osijeka
Goran Stanzl/PIXSELL

U nedjeljnim susretima 25. kola Prve HNL vodeći je dvojac ostvario nove pobjede, Dinamo je kao gost nadigrao Goricu sa 2-1 (1-0), dok je Rijeka na svom terenu u izravnom susretu za drugo mjesto svladala Osijek sa 3-1 (2-0).

Sva tri pogotka u Velikoj Gorici postignuta su s bijele točke. Prvi kazneni udarac je dosuđen u 25. minuti, Marina je u kaznenom prostoru faulirao Andrića  koji se našao u izglednoj prilici za gol, a sudac Duje Strukan je bez razmišljanja pokazao na kazneni udarac kojeg je u vodstvo gostiju pretvorio Andrić. Domaćini su do izjednačenja došli također iz kaznenog udarca nakon što je reprezentativni branič Marin Leovac s obje ruke oborio najopasnijeg napadača domaćih Zwolinskog, a Lovrić s bijele točke u 57. minuti izjednačio rezultat.

Radost domaćih trajala je samo četiri minuta jer je Čagalj u 61. minuti na nedozvoljeni način zaustavio Gavranovića pa je Strukan dosudio i treći jedanaesterac kojeg je ponovno Andrić pretvorio u vodstvo gostiju.

Rijeka je do velike prednosti protiv Osijeka stigla u prvom poluvremenu, Tibor Halilović je u 10. minuti sa 25 metara pogodio donji lijevi kut nemoćnog Malenice dok je Lepinjica u 30. glavom nakon kornera povisio na 2-0. Ejupi je u 82. minuti vratio nadu Osijeku, ali četiri minute potom Puljić je iz protunapada pogodio za konačnih 3-1.

Vodeći Dinamo sada ima 64 boda, 17 više od druge Rijeke, a 22 od trećeg Osijeka. Gorica je šesta sa 38 bodova, dva manje od petog Hajduka, a tri od četvrte Lokomotive.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!