Sport

Košarka, ABA liga

Ante Nazor: Mekanom obranom razigrali smo domaćina i na koncu to platili porazom

Ante Nazor: Mekanom obranom razigrali smo domaćina i na koncu to platili porazom
Crvena Zvezda mts / ABA

Nakon još jedne, više nego blijede partije i teškog poraza (100-82) od Igokee u utakmici koja je odlučivala koja će momčad ostati u ABA ligi a koja će morati u kvalifikacije, trener Nazor potražio je razloge poraza.

- Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi. Dominirali su tijekom cijelog susreta. Naš je problem bio što nismo ušli maksimalno agresivno u obrani kako smo se dogovorili. Protivniku smo dozvolili da lagano organizira napade, da uđe u šuterski ritam te je u ranoj fazi utakmice napravio prednost koja se u ovim prilikama rijetko ispušta.

Mi smo sredinom drugog poluvremena odigrali dobro i došli u šansu, no u samom finišu utakmice nismo iskoristili priliku. Da budem iskren, ne bi bilo ni pošteno. Igokea je dominirala tijekom susreta te je zasluženo ispred nas. Nama ostaje da čekamo rasplet Druge ABA lige i da u baražu tražimo svoju šansu za ostanak, kazao je Nazor na tiskovnoj konferenciji nakon utakmice u Laktašima.

61 poen primljen u prvom poluvremenu?

- Kad se ne igra obrana, kad se stoji daleko od lopte, kad se ne uđe maksimalno onda je to itekako moguće. Igokea je dobra napadačka ekipa koja igra kako joj dozvolimo. Kada smo krenuli igrati obranu kakvu znamo došli smo u šansu. Od kad sam preuzeo momčad, a došao sam na 0-4, s tim imamo problema. Ako želimo sezonu privesti kraju kako treba moramo se s time uhvatiti u koštac kako bismo izgledali kako smo izgledali sredinom drugog poluvremena.

Je li večeras nedostajao Vaughn?

- Da, ali da igramo dobru obranu tražili bismo svoje šanse iz kontre i polukontre. Igrali smo s Bašićem na poziciji 'playa', ali pokrivali smo i s Božićem koji ulazi u priliku da stječe prednost. Kada zabiješ 80 poena evidentno da napad nije problem. Problem je nešto drugo - prvenstveno obrana, a iz obrane i defenzivni skok. Ako nemaš kvalitetnu obranu i defenzivni skok ne možeš ni trčati i to je ono na čemu moramo raditi – zaključio je Nazor.

Trener domaće momčadi Nikolić tek je na tiskovnoj konferenciji obznanio:

- Došao sam na današnju utakmicu iako su me, prije svega zbog svoje ljudskosti, čelni ljudi Igokee oslobodili današnjeg meča. Dogodila se tragedija, preminula mi je majka tako da se ispričavam širokom košarkaškom auditoriju i ABA ligi što neću puno komentirati. Razumjet ćete moju situaciju. Ovu pobjedu poklanjam svojoj majci Gordani  Nikolić. Neka joj je vječna slava. O svemu ostalom ćemo pričati narednih dana.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!