Sport

Košarka, Prva liga (m)

Puntamičani u gradskom derbiju zamrznuli Jazine Arbanase na -34

Puntamičani u gradskom derbiju zamrznuli Jazine Arbanase na -34

Dvadeseto kolo Prve lige donijelo je u Jazinama gradski derbi između Jazine Arbanasa i Sonik Puntamike.

Očekivano do pobjede je stigao lider prvenstva Sonik koji je slavio s uvjerljivih 94:60.

Jazine su bolje krenule u susret te su u petoj minuti imale vodstvo 7:2. Puntamičani su izjednačili dvije minute kasnije na 13:13 a na isteku prve dionice Sonik je imao minimalnu prednost 19:18.

Tricom Erslana Sonik je šesnaestoj minuti poveo 30:21. Zakucao je Perić za 38:22 igrača Šime Kraljevića a potom opet pogodio i za ogromnih 45:24. Na poluvremenu je Sonik vodio 49:27.

“Zeleni” su i u trećoj dionici bili dominantni te su uoči zadnjeg perioda vodili 69:39. Potvrdili su Puntamičani i u tom djelu svoju nadmoć te su upisali šesnaestu pobjedu u sezoni.

Do nova dva boda predvodio ih je Dino Palčić s 23 koša, 9 skokova i 6 asistencija. Eddi Jurjević je dodao 15, Perić 13, dok je svoju minutažu dobro iskoristio Erslan ubacivši pritom 10 koševa. Kod Jazina 18 je postigao Vranješ, 14 Anzulović, svidio se opet mladi Petar Petković s 13 ubačaja.

Dva kola ostala su do kraja, Puntamičani su i dalje usamljeni na vrhu dok su Jazine pete. U sljedećem kolu Sonik je domaćin Rudešu dok Jazine gostuju kod Agrodalma.


Reci što misliš!