Sport

krešini rukopisi

Autobiografija Krešimira Ćosića u prodaju izlazi tijekom svibnja

Autobiografija Krešimira Ćosića u prodaju izlazi tijekom svibnja

Radi se o jedinstvenom rukopisu od 400-tinjak stranica koji kroz riječi legendarnog Krešimira Ćosića oživljava povijest košarke, ali i mnogo šire od toga.

Još uoči početka ovogodišnjeg Kupa "Krešimir Ćosić" kćer košarkaške legende Ana Ćosić Pajurin  najavila je skorašnji izlazak knjige koja će zasigurno pobuditi zanimanje široke javnosti – autobiografije Kreše Ćosića čije se izdavanje očekuje u svibnju.

Autobiografija Krešimira Ćosića jedinstveni je rukopis od otprilike 400 stranica o karijeri jednog od najvećih sportaša-košarkaša u Europi svih vremena. Krešimir Ćosić počeo je pisati svoju autobiografiju 1982. godine u Hotelu Palace u Zagrebu gdje je privremeno živio po dolasku iz Bologne u Cibonu. Inicijalno je zamišljena kao povijest jugoslavenske košarke, ali s vremenom se razvila u interesantno štivo koje kroz jedinstvenu prizmu Krešimira Ćosića oživljava svijet košarke.

Ana Ćosić Pajurin je otkrila da knjiga nije bila objavljena jer Krešo za života nije bio zadovoljan svojim tekstom, no da je jednako tako smatrao da je bitno da njegove riječi dođu do javnosti.

"Teško je formirati nečiju autobiografiju kad sam autor nije u blizini da ti kaže je li zadovoljan ili nije. Dok sam slagala tekst samo sam razmišljala je li to dovoljno dobro. To je bio najteži dio, sastaviti djelo koje je dostojno Krešine veličine", rekla je Ana Ćosić Pajurin te dodala: "Ponosna sam na ovaj projekt, nije bilo lako, no vidjet ćete, kada autobiografija izađe, da se djelo koje je započeto kao povijest jugoslovenske košarke pretvorilo u nešto puno više."

Moguće je i predbilježiti se za prve narudžbe Krešine knjige "Igraj, vjeruj, živi" izdavača Udruga Dani Krešimira Ćosića i to na sljedećoj poveznici.


Reci što misliš!