Sport

Nogomet, kvalifikacije za Euro 2020

Dalić: Namučili smo se više nego smo očekivali

Dalić: Namučili smo se više nego smo očekivali
PIXSELL

Kao što se i očekivalo hrvatska nogometna reprezentacija je kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. otvorila pobjedom protiv Azerbajdžana (2-1).

Međutim, put do pobjede nije bio nimalo lagan. Svjetski doprvaci su do prva tri boda stigli preokretom slomivši momčad Nikole Jurčevića tek u završnici.

Gosti su poveli u 19. minuti golom Kamila Šejdajeva, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Borna Barišić. Sve do 79. minute Azeri su držali remi, a tada je Andrej Kramarić lijepim golom slomio bunker gostiju.

"Zadovoljan sam pobjedom i osvojenim bodovima, to je najvažnije," kazao je izbornik Zlatko Dalić dodavši: "Imali smo malo više muke nego što smo očekivali. Bilo je teško kada primiš pogodak kao što smo mi primili."

Dalić je naglasio kako su "Vatreni" zasluženo pobijedili, a uspio je i odmoriti Marcela Brozovića i Ante Rebića za ogled protiv Mađarske koji je u nedjelju.

"Planirali smo odmoriti Rebića i Brozovića koji nisu spremni odraditi dvije teške utakmice u četiri dana," kazao je Dalić kazavši kako su Petković i Brekalo opravdali očekivanja.

"Dečki su dobro odigrali, Petkoviću nije bilo lako priviknuti se na naš sustav igre," dodao je izbornik.

Hrvatsku u nedjelju očekuje teško gostovanje u Budimpešti protiv Mađarske koja je u prvom kolu izgubila u Slovačkoj.

"Sve je lakše kada otvoriš kvalifikacije s tri boda. Brozović i Rebić će igrati od prve minute, a vjerujem kako ćemo sakupiti snage do nedjelje."

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!