Sport

nogomet, druga hnl

Nogometaši Zadra osokoljeni pobjedom nad Sesvetama putuju u Bijelo Brdo

Nogometaši Zadra osokoljeni pobjedom nad Sesvetama putuju u Bijelo Brdo
Antonio Pejić / NK Zadar

Momčad trenera Mislava Karoglana u proteklom je kolu Druge HNL na domaćem terenu savladala Sesvete i došla do prve proljetne pobjede. Nove bodove koji znače bijeg s dna ljestvice Zadrani će ove subote potražiti u Bijelom Brdu gdje ih čeka dvoboj s BSK-om

Jure Jerbić, dokapetan zadarske momčadi, istaknuo je važnost pobjede nad Sesvetama u pripremi za nove izazove.

"Atmosfera je na treninzima zasigurno bila bolja nego ranije. Protiv Sesveta smo odigrali puno bolje nego prethodne dvije utakmice te smo upisali tešku ali zasluženu pobjedu. Ova tri boda su nam puno značila jer stanje na tablici je poprilično izjednačeno. Igra možda nije bila na željenom nivou, ali agresivnost i htijenje jesu. Lakše se diše i u dobrom raspoloženju putujemo prema Bijelom Brdu."

Prvi ovosezonski dvoboj između Zadra i BSK-a odigrao se u rujnu prošle godine na Stanovima. Zadar je slavio s minimalnih 1-0 pogotkom Antonija Repića u ranoj fazi utakmice.

"Tvrda su momčad, dobro su ušli u proljetni dio sezone. I u prvoj utakmici na Stanovima smo imali problema s njima te smo teško došli do pobjede. Međutim, mi putujemo osokoljeni s nova tri boda i trebamo odigrati onako kao protiv Sesveta. Utakmica je posebno važna jer i protivnik je u donjem dijelu tablice odakle pokušavamo pobjeći."

S 20 bodova na kontu, Zadrani se uoči subotnje utakmice nalaze na 9. mjestu drugoligaške ljestvice. Sa samo tri boda manje, BSK je na 12. mjestu. Posljednje mjesto sa po 16 bodova dijele Solin i Međimurje.

Utakmica u Bijelom Brdu igra se s početkom u 15:30 sati.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!