Sport

košarka, ht premijer liga

Rutinska i uvjerljiva pobjeda Zadra na gostovanju u Sinju

Rutinska i uvjerljiva pobjeda Zadra na gostovanju u Sinju
KK Zadar

Nakon što je okončan regularni dio sezone u ABA ligi, košarkaši Zadra mogu se, barem privremeno, u potpunosti posvetiti obvezama u HT Premijer ligi. U sklopu 18. kola Zadrani su tako gostovali kod sinjskog Alkara nad kojim su slavili s uvjerljivih 103-62

Pitanje pobjednika bilo je zapravo riješeno već u prvoj četvrtini koju je momčad Ante Nazora, na krilima Dašića i Brzoje, pobijedila s rezultatom 22-8. Bilo je više no očito kako u momčadi Alkara jednostavno nema toliko kvalitete kako bi tako veliki zaostatak u ijednom trenutku mogla preokrenuti.

Zadarska je prednost rasla iz četvrtine u četvrtinu, a trener Nazor rastrčao je svih 10 igrača koje je vodio na put u Sinj. Podsjetimo, zbog ozljede prepone susret je propustio Luka Žorić, a suradnja s Kwameom Vaughnom je još ranije okončana.

Na koncu više no uvjerljiva pobjeda gostiju s rezultatom 103-62, u kojoj su najviše pokazali Vuković s 21 košem i 9 skokova te Planinić sa 17 koševa. Osim njih, dvoznamenkasti su bili i Brzoja (12), Marić (11) i Dašić (10).

Nakon 18 odigranih utakmica, Zadar se s omjerom 14-4 nalazi na vrhu ljestvica, a Cibona će prigodu za izjednačenje sa Zadrom imati u ponedjeljak kada igraju protiv Vrijednosnica Osijek.

Rezultati by SofaScore


Reci što misliš!