Sport

tenis

Središnji državni ured za šport s 490 tisuća kuna sufinancira opremanje tri betonska teniska terena u SC Višnjik

Središnji državni ured za šport s 490 tisuća kuna sufinancira opremanje tri betonska teniska terena u SC Višnjik
SC Višnjik

Središnji državni ured za šport donio je odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 22 športske građevine u ukupnom iznosu od 8.749.632,70 kuna.

Među prijavljenim projektima bio je i projekt podizanja, uređenja i opremanja triju terena sa suvremenom betonskom podlogom u sklopu teniskoga podkompleksa u ŠC-u Višnjik.

- Za taj projekt Središnji državni ured za šport odobrio je 490 tisuća kuna. Projektnu dokumentaciju sačinili su Grad Zadar i ŠC Višnjik u koordniaciji s Hrvatskim teniskim savezom. U ime ŠC-a Višnjik izražavam zahvalnost Središnjem državnom uredu koji je prepoznao značenje zahvata novih triju terena koji će imati betonsku podlogu.

Zajedno sa sedam već podignutih, uređenih i opremljenih terena u ŠC Višnjik imat ćemo vrhunsku tenisku infrastrukturu koja će omogućiti popularizaciju, širenje i razvoj teniske i natjecateljske i rekreativne igre u Zadru, ali i kvalitetne pripreme svih hrvatskih tenisača i tenisačica, održavanje kampova, međunarodnih turnira i slično. Zadar sa svojom mikroklimom omogućuje teniske aktivnosti u pretežitom dijelu kalendarske godine što je nadasve bitna činjenica i u razvoju sportskoga turizma – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Valja istaknuti da će osim spomenutih 490 tisuća kuna u sljedeće zahvate teniskoga podkompleksa trebati uložiti još novca za što će pouzdan partner biti Hrvatski teniski savez. Svih 10 terena imat će i rasvjetu što će omogućiti puno radnih sati dnevno za sve kategorije tenisača.

Reci što misliš!