Sport

košarka, doigravanje za HT Premijer ligu

Dubrava uzvratila Puntamičanima, majstorica u subotu u Jazinama

Dubrava uzvratila Puntamičanima, majstorica u subotu u Jazinama
KK Dubrava

Košarkaši Sonik Puntamike nisu se uspjeli dvokorakom plasirati u elitni rang hrvatske košarke HT Premijer ligu. Bolja od njih u drugoj utakmici finala doigravanja bila je u Zagrebu momčad Dubrave koja ih je porazila rezultatom 86:81 te je tako seriju izjednačila na 1:1.

Izjednačenih prvih deset minuta gledali smo na otvaranju dvoboja. Domaćin je tricom Smolića imao vodstvo 23:20 nakon deset minuta igre.

I druga dionica donijela je igru koš na koš te je na poluvremenu bilo 43:41 za Dubravu.

Imali su igrači Darka Krunića u 26. minuti vodstvo 57:52. Vratili su se Puntamičani te su na ulasku u zadnju četvrtinu imali prednost 61:67.

Seriju 12:0 napravili su domaćini na startu posljednje dionice za vodstvo 72:67 uoči  ključnih pet minuta.  Očekivano, uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj su se bolje snašli igrači Dubrave te su pobjedom izborili majstoricu u Zadru koja će ove subote dati odgovor koja će od ove dvije momčadi sljedeće godine igrati u HT Premijer ligi.

Najučinkovitiji u redovima Sonik Puntamike bio je Dino Palčić s 19 koševa i 8 asistencija, 17 je dodao Teo Petani.

”Imali smo odličan ulazak u utakmicu, a onda smo ušli u neke greške koje nisu priličile nama. Jurjević je izgubio neke lopte u prijenosu i odigrali smo prepasivno u obrani na njihovoj pick igri. Perić nam je zadavao najveće probleme. Kada smo našli rješenje za jedan problem otvarao nam se drugi iz minute u minutu. U zadnju četvrtinu ušli smo sa 67:61 za nas i umjesto da smirimo igru mi smo izgubili živce i to je presudilo. Ja inače u majstoricama ne volim dobiti 20 razlike jer to stvara kontra efekt kod ekipe koja izgubi da se dokaže da može. Ulazimo u treću utakmicu gdje je sve moguće”, kazao je trener Sonik Puntamike Šime Kraljević.


Reci što misliš!