Sport

Košarka, HT Premijer liga

Nazor: U Šibeniku ćemo se pripremati za uzvrat u Skopju

Nazor: U Šibeniku ćemo se pripremati za uzvrat u Skopju
Srdjan Ilic/PIXSELL

Košarkaši Zadra nakon šokantnog poraza od MTZ-a u prvoj utakmici doigravanja za ostanak u ABA ligi, okreću se završnici HT Premijer lige gdje u posljednjem 22. kolu gostiju na Baldekinu kod momčadi Šibenika.

Kakav Zadar možemo očekivati u Šibeniku

- Gledajući dno tablice i situaciju oko ispadanja, ali i gledajući vrh, zaista je svaki rasplet moguć. Moramo ući bez ikakvih kalkulacija s obzirom na mobilizaciju oko utakmice u Skopju i samu situaciju u kojoj se nalazimo u ABA ligi. Bilo što drugo odvelo bi nas na krivi trag. Utakmicu ćemo iskoristiti najprije kao trening za ono što nas čeka u Makedoniji i bez obzira na rasplet u hrvatskoj ligi, gdje možemo biti i prvi, staviti to u drugi plan i više se pripremati za utakmicu u Skopju nego u Šibeniku.

Nakon Šibenika slijedi uzvrat u Skopju.

- Koliko god situacija bila teška treba pogledati istini u oči. S druge strane, trebamo se boriti dok god imamo šanse. Na tragu toga se pripremam i nastojat ću pripremiti svoju momčad. Ekipa je ove sezone nebrojeno puta dobro reagirala nakon kolapsa te u Skopje idemo pružiti ono najbolje što možemo. Idemo pokušati pobijediti i vratiti seriju u Zadar.

Jesu li igrači svjesni uloga?

- Jučer smo imali dug sastanak. Oni su mobilizirani i sada treba pokušati sve da to prenesemo i na teren.

Dišu li kao jedan?

- Dišu

- Smatram da smo se mobilizirali i uložili dodatni napor i dodatni naboj nakon ovih situacija koje su se dogodile. Na tu kartu igramo i pokušat ćemo tražiti svoju šansu. Mislim da će nam biti lakše igrati nego doma. Nažalost.

Utakmica na Baldekinu na rasporedu je u subotu, 20. travnja s početkom u 18 sati.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!