Sport

Nogomet

Mlađi pioniri NK Zadar senzacionalno izbacili Bayern na turniru Prvi koraci

Mlađi pioniri NK Zadar senzacionalno izbacili Bayern na turniru Prvi koraci
NK Zadar

Trećeg, pretposljednjeg dana međunarodnog dječjeg turnira Prvi koraci što se u organizaciji NK Adriatic održava na terenima u Splitu i okolici najveće iznenađenje priredili su mladi nogometaši Zadra koji su u kategoriji 2007. godišta svladali Bayern 2-1 i plasirali se u četvrtfinale.

Zadrani su na igralištu u Dugopolju iz dvije kontre uspjeli eliminirati velikog favorita turnira u kojem je ostao i Dinamo, koji je s 2-0 pobijedio Šibenik. Četvrtfinale je u najstarijoj kategoriji dohvatila i Rijeka koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s 4-3 svladala domaći Adriatic.

U godištu 2008. Hajduk je preko Zadra (2-0) upao u četvrtfinale, a preko Junaka (4-1) Bijeli su to ostvarili u kategoriji 2009. gdje je Roma s 2-0 u osmini finala pobijedila Akademiju Krpan i Babić. U godištu 2010. Hajduk je do četvrtfinale došao preko pobjede nad Unionom 3-2.

Danas je posljednji, finalni dan turnira kada ćemo dobiti pobjednike u svih pet kategorija (od 2007. do 2011.), a u četvrtak navečer održan je i sponzorski party koji je nazočnošću uveličao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, te mnoga poznata imena poput Roberta Jarnija, Ivana Gudelja, Damira Burića, Ardiana Koznikua, Joška Jeličića, Vladimira Balića...


Reci što misliš!