Sport

#zadarskadica

Mlađi pioniri NK Zadar zasjali su na turniru u Dugopolju: Pokazali su pravo zadarsko srce

Mlađi pioniri NK Zadar zasjali su na turniru u Dugopolju: Pokazali su pravo zadarsko srce
NK Zadar

Mlađi pioniri Nogometnog kluba Zadar osvojili su sjajno drugo mjesto na jakom međunarodnom turniru “Prvi koraci” u organizaciji splitskog Adriatica.

Riječ je o natjecanju na kojemu je nastupilo čak 124 momčadi iz 10 zemalja u pet uzrasnih kategorija, a među njima su, uz najjače hrvatske klubove, bili i Bayern, PSV, Roma, Red Bull Salzburg i još mnoga zvučna europska imena.

NK Zadar predstavljale su tri selekcije, a najveći uspjeh ostvarili su mlađi pioniri. Mladi Zadrani imali su tjedan za pamćenje u kojemu su svladali vodeće hrvatske momčadi Dinamo i Rijeku, a posebno će im u sjećanju ostati pobjeda protiv velikog minhenskog Bayerna, koja je odjeknula širom nogometnom scenom. Izvrsnim igrama te velikim srcem i borbenošću Zadrani su došli sve do finala, gdje su poraženi od Hajduka rezultatom 2:0.

Put do finala započeo je pobjedom protiv Rijeke 1:0, sjajnim golom Sebastijana Kajtazija iz slobodnog udarca, da bi u drugom susretu skupine C Zadar izgubio od splitskog Pomaka 0:1. U prvoj eliminacijskoj utakmici s uvjerljivih 6:0 svladana je talijanska Ancona, a onda je uslijedio dvoboj koji će zadarskim dječacima zasigurno ostati u najljepšem sjećanju. Pao je veliki Bayern, a u pobjedi 2:1 strijelci su bili Ivano Bilaver i Roko Zovak.

Četvrtfinale je donijelo novi susret sa splitskim Pomakom, koji je ovaj put uvjerljivo otišao na zadarsku stranu, 4:0 s dva gola Nike Devića-Obradovića te po jednim Roka Zovka i Hrvoja Juričevića. Polufinale je donijelo novog velikog protivnika – zagrebački Dinamo. Zadrani su poveli pogotkom Lovre Župana, da bi “modri” izjednačili na 1:1, a za pobjedu Zadra i plasman u finale pogodio je ponovno Zovak.

Ipak, treća utakmica u istom danu bila je previše za zadarske momke, a i na suprotnoj strani je bila odlična momčad Hajduka, koja je s dva pogotka u prvom poluvremenu zasluženo došla do pobjede i naslova pobjednika. No, čim su se malo slegli dojmovi samog finala, vratio se osmijeh na lica zadarskih dječaka, jer su postali svjesni kako su sjajan turnir odigrali. Uz srebrni pehar i medalje, u Zadar je stiglo i jedno individualno priznanje i to Luki Meiću za najboljeg vratara.

"Ponosan sam na ove momke, ne samo zbog ostvarenih pobjeda, nego posebno zbog načina na koji su igrali i kako su se borili. Pokazali su pravo zadarsko srce i zaslužuju sve čestitke. Naravno da smo svi sretni zbog ovog lijepog rezultata, ali to je tek jedna stanica na našem putu. Sada se vraćamo uobičajenom ritmu i treninzima, odnosno planu i programu rada zacrtanom u našoj školi nogometa. Ovakvi rezultati su potvrda da smo na pravom putu i samo tako trebamo nastaviti. Talenta imamo i uz kvalitetan rad ne sumnjam da će naš klub u budućnosti ponovno davati ponajbolje hrvatske nogometaše", rekao je Marko Pinčić, voditelj Škole nogometa NK Zadar.

Konačni poredak mlađih pionira: 1. HNK Hajduk, 2. NK Zadar, 3. GNK Dinamo, 4. Red Bull Salzburg

Sastav Zadra: Luka Meić, Hrvoje Juričević, Roko Zovak, Jakov-Jure Vedrić, Lovre Pedišić, Roko Ivčević, Ivano Bilaver, Sebastijan Kajtazi, Dino Đorđević, Lovre Župan, Niko Dević-Obradović, Leo Žilić, Mario Jurković, Bruno Škoda. Trener: Alen Glavić.

Najmlađa selekcija NK Zadra na turniru Prvi koraci (2011. godište) stigla je do četvrtfinala. Igrači Marija Grgurevića u skupini D pobijedili su Dugopolje (6:1), Solin (5:0) i Spalato (2:1), dok su s kasnijim pobjednikom turnira, Međimurjem, odigrali 3:3.

Tako su završili na diobi prvog mjesta s Međimurcima (oboje po 10 bodova i gol razlikom 16:5), ali je sastavu iz Čakovca ždrijebom dodijeljeno prvo mjesto. Međimurje je tako u četvrtfinalu dobilo nešto lakšeg protivnika, dok je Zadar išao na prvoplasiranog iz skupine C, zagrebački Dinamo, koji je na kraju slavio s 4:1.

Sastav Zadra (2011.): Luka Glavić, Stipe Vrkić, Toni Vrkić, Josip Gladović, Gabrijel Ljutić, Bruno Sorić, Mihovil Žilić, Ivano Tajmin. Trener: Mario Grgurović.

Zadarski tići rođeni 2008. godine također su zapeli na prvoj eliminacijskoj prepreci. U skupini su remizirali s Primorcem iz Stobreča (0:0) i Trogirom (1:1) te svladali pobjednika skupine FK Stari Aerodrom (2:0), nakon čega su u osmini finala poraženi od kasnijeg pobjednika turnira Hajduka s 2:0.

Sastav Zadra (2008.): Luka Miočić, Šime Tršić, Duje Vujaković, Ante Djak, Frane Mrkić, Tomislav Pavić, Ante Jurjević, Niko Čandić, Niko Predovan, Stipe Gusar, Filip Šarić, Lovre Uglešić. Trener: Igor Škorput.


Reci što misliš!