Sport

stolni tenis

Tomislav Pucar senzacijom do osmine finala Svjetskog prvenstva!

Tomislav Pucar senzacijom do osmine finala Svjetskog prvenstva!

Ušao je na mala vrata u Budimpešti, bio je u masi stolnotenisača i prilično nezamijećen.

Na kraju je jedan od pet Europljana koji su izborili osminu finala Svjetskog prvenstva. Tomislav Pucar ostvario je senzacionalan uspjeh i za ulazak među 16 najboljih izbacio jednog od najboljih europskih igrača, Nijemca Dimitrija Ovtcharova (4:3), 12. igrača svijeta.

U karijeri je nanizao nekoliko svjetskih imena i visokoplasiranih igrača, poput Tang Penga, Samsonova, Franzisku, a da je u dobroj formi, potvrdio je na nedavnim turnirima u Omanu i Kataru, gdje je “skinuo” Chuang Chih-Yuana, Pitchforda...

No, Ovtcharov mu je definitivno najveći skalp karijere. I ostvaren na Svjetskom prvenstvu, što mu dodatno daje na težini.

Dvorana je navijala za Dimu, iskusnog Nijemca koji u svojoj kolekciji ima pregršt medalja. No, ne i onu svjetsku.

Na kraju je ta ista dvorana pljeskom ispratila Pucara, koji je pružio fantastičnu igru, pokazao smirenost u ključnim trenucima iako u jednom trenutku nije izgledalo najbolje.

Pucar je poveo 2:1, Ovtcharov se vratio i okrenuo na 3:2. Vodio je Nijemac i u šestom setu, no ne zadugo. Mora se reći da je naš reprezentativac imao i malo sreće, jedna-dvije “prasice”, ali nebitno u odnosu na odličnu igru tijekom cijelog susreta. Pucarov top u ruci još jednom je bio nemilosrdan.


Reci što misliš!