Sport

nogomet, liga prvaka

Liverpool čudesnim preokretom stigao do finala Lige prvaka

Liverpool čudesnim preokretom stigao do finala Lige prvaka
AP Images

Nogometaši Liverpoola ostvarili su nevjerojatan pothvat nakon što su u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka na Anfieldu pobijedili Barcelonu s 4-0 i tako nadoknadili tri gola zaostatka iz prve utakmice.

Golove u čudesnoj večeri 'Redsa' zabili su Divock Origi (7, 79) i Georginio Wijnaldum (54, 56).

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool koji je drugu godinu uzastopce ušao u finale, dok je Ivan Rakitić igrao za Barcu do 80. minute.

Barcelona je tako drugu godinu uzastopce ispala iz Lige nakon što je u prvom susretu slavila s tri gola razlike. Roma je lani u četvrtfinalu izgubila u Barceloni s 1-4, ali je na Olimpicu odigrala fantastičnu utakmicu pobijedivši s 3-0. Ovoga puta Katalonci su slavili s 3-0, no Liverpool je u jednoj od najluđih večeri u povijesti kluba pobijedio s 4-0.

"Redsi" su fantastično otvorili utakmicu i već u sedmoj minuti su stigli do vodstva golom belgijskog napadača Origija. Jordi Alba je načinio pogrešku, a njegov kiks je iskoristio Mane koji je uposlio Hendersona. Kapetan Liverpoola je pucao, Ter Stegen obranio, no Origi je odbijenu loptu pospremio u gol za ludnicu na Anfieldu. Barcelona je prvi put ove sezone u Ligi prvaka bila u rezultatskom gubitku, no u tim je trenucima imala još velika dva gola prednosti iz prve utakmice

Liverpool je fantastično otvorio i drugo poluvrijeme i s dva brza gola anulirao je prednost Barcelone. Domaćin je svoju prednost udvostručio u 54. minuti. Trent Alexander-Arnold je uputio prizemnu loptu u kazneni prostor, a Georginio Wijnaldum, koji je ušao u igru u nastavku, pogodio za 2-0. Samo dvije minute kasnije isti je igrač postigao i treći pogodak izjednačivši rezultat iz prve utakmice. Xherdan Shaqiri je uputio odličnu loptu, Wijnaldum sjajno skočio i poslao loptu glavom u lijevu stranu gola kraj nemoćnog Marca-Andrea ter Stegena.

U 79. minuti 'Redsi' su zabili i četvrti pogodak nakon nevjerojatnog propusta gostiju koji su samo gledali dok je Alexander-Arnold izveo korner, a Origi s pet metara zabio za 4-0.

Liverpool je tako drugu sezone uzastopce i deveti put ukupno izborio plasman u finale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'. Lani je izgubio od Real Madrida, a posljednji od pet naslova prvaka Europe "Redsi" su osvojili 2005. godine.

Engleski sastav će u finalu 1. lipnja na madridskom stadionu Wanda Metropolitano igrati protiv boljeg iz susreta Ajaxa i Tottenhama. Nizozemci su u prednosti nakon što su u prvom susretu u Londonu pobijedili s 1-0.


Reci što misliš!