Sport

#mercato

Nikola Kalinić pred vratima Fenerbahčea

Nikola Kalinić pred vratima Fenerbahčea
Angel Rivero/UESyndication/PIXSELL

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić (31) korak je do transfer u redove turskog velikana Fenerbahčea.

Prema pisanju španjolskih i turskih medija, Kalinić će ovoga ljeta napustiti Atletico Madrid, a kao moguća destinacija spominje se Fenerbahče.

Posrnuli turski velikan u potrazi je za napadačima i pokazao je interes za Kalinića koji je u Atletico stigao prošlog ljeta za 15 milijuna eura iz Milana. Međutim, u Madridu se nije previše naigrao. Upisao je svega 15 nastupa uz dva postignuta gola.

U siječnju se nagađalo kako bi Kalinić mogao preseliti u Real Betis i Sevillu, ali do transfera nije došlo.

Atletico je spreman Turcima ponuditi Kalinića i 15 milijuna eura u zamjenu za makedonskog veznjaka Elifa Elmasa (19). Mladog Makedonca u svojim redovima žele i Inter, Lazio, Fiorentina, Tottenham i Sevilla.

Kalinić je tijekom karijere igrao za Hajduk, Istru, Šibenik, Blackburn, Dnjipro i Fiorentinu. U dresu hrvatske reprezentacije je odigrao 41 utakmicu i postigao 15 golova. Za vrijeme svjetskog prvenstva u Rusiji izbačen je iz reprezentacije zbog nediscipline i od tada ga izbornik Zlatko Dalić nije zvao među 'Vatrene'.


Reci što misliš!