Sport

može li zadar do čuda u zagrebu?

Ante Nazor se prisjetio svog prvog mandata u Zadru uoči četvrte polufinalne utakmice

Ante Nazor se prisjetio svog prvog mandata u Zadru uoči četvrte polufinalne utakmice
Bojan Bogdanić

Ovo me zaista podsjeća na trenutke iz prve sezone u Zadru kada smo tijesno dobili prvu utakmicu, da bismo drugu izgubili i više od 40 razlike. A to nismo doživjeli kao katastrofu, već smo dobili na Višnjiku - kazao je trener Ante Nazor i tako najavio četvrtu utakmicu polufinalne serije između Zadra i Cedevite.

Nakon što je Zadar u prvoj utakmici ispustio pobjedu nad Cedevitom tek u produžetku, te u drugoj doživio pravi potop u Zagrebu, malo je tko očekivao kako će se polufinalna serija protegnuti na četiri utakmice.

Međutim, Zadrani su zbili redove, pobijedili Zagrepčane u trećoj utakmici na Višnjiku i sada se s pravom nadaju kako u četvrtoj ipak mogu doći do velikog iznenađenja. Međutim, s oscilacijama u igri kakve Zadar ove sezone prikazuje, teško je u takav scenarij zaista vjerovati jer previše su puta navijači doživjeli hladan tuš kad su se ponadali nekoj važnoj pobjedi...

Što nam nosi ova utakmica? Kakav Zadar možemo očekivati? Odgovara trener Ante Nazor...

"Vidjet ćemo. Na tragu prošle utakmice gdje smo pokazali da možemo igrati ravnopravno s Cedevitom, prvenstveno što se tiče kontrole 'tabeluna'. Što se tiče perioda kada smo napravili najveću prednost i smanjili izgubljene lopte na najmanju moguću mjeru i što se tiče obola igrača s klupe. Svih deset igrača je pokazalo da može ravnopravno igrati i odraditi bitne dionice kako treba. Hoće li samo to biti dovoljno za rezultat? Mislim da neće. Njega moramo tražiti u drugoj sferi. To je dodatni napor, skakanje protivniku na leđa i bacanje na glavu. Moramo biti divljiji i pokazati da smo tim iz Dalmacije i s tom vjerom ići gore i tražiti šansu u sutrašnjoj utakmici."

Posljednju utakmicu Zadar je uistinu odigrao na visokoj razini, izuzev jednog perioda u posljednjoj dionici.

"Mi smo i prvu utakmicu pokazali da smo sposobni nešto ozbiljnije pokazati u seriji. Ovo me zaista podsjeća na trenutke iz prve sezone u Zadru kada smo tijesno dobili prvu utakmicu, da bismo drugu izgubili i više od 40 razlike. A to nismo doživjeli kao katastrofu, već smo dobili na Višnjiku. Istina, igralo se na dvije pobjede. S aspekta košarke, kada maknemo emocije na stranu, to ništa ne znači. Svaka utakmica nosi svoje zamke i svaka utakmice nosi svoje te se u Zagrebu trebamo doslovno potući. Tu je ključ. Igračima dodatni motiv ne treba."

Momčad je spremna, na okupu?

"Svi su spremni i očekujem maksimalnu motivaciju. Little i želučane tegobe? Nisam raspoložen više pričati o nekim vegetativnim funkcijama, zadržimo se na nekom višem intelektualnom nivou. On neće nastupiti."

Što učiniti da se ne ponovi katastrofa u Zagrebu?

"Krenuli smo od organizacije i samog puta. Idemo na dan utakmice. Napravili smo plan tog dana gdje igračima ostavljamo najmanji mogući manevar slobodnog vremena. To nije toliko presudno, ali zna imati utjecaj na psihofizičko stanje igrača. Motivacijski govor s moje strane mora biti bolji, kao i timska kohezija. Pobjeda koju smo ostavili na svom terenu dat će šansu da odnosi i samopoštovanje igrača bude bolje, kao i njihova suradnja. Gore idemo kao jedan. To zaslužujemo, ne samo zbog poštovanja prema klubu, već i poštovanje prema samima sebi."

Osjećaju li igrači da mogu napraviti podvig u Zagrebu?

"Sigurno da da. Bilo bi iluzorno baviti s ovim poslom, a ići na izlet u Zagreb. Ozračje  je puno bolje nago nakon prve utakmice, iz prostog razloga što smo utakmicu dobili. Nisam tip trenera koji sve gleda kroz pobjedu i poraz. Trebamo biti pošteni i reći da smo kontrolirali susret od početka do kraja i da smo protivniku ostavili jako mali manevar. Usprkos svoj njegovoj kvaliteti. A tada te i Bog nagradi, jer si pobjedu zaslužio. Bitna je stvar da se protivnik prilagođavao nama, a ne mi njemu, i to je velika stavka. Prvu nismo kontrolirali. Stizali smo rezultat i raspali se u produžetku. S tog aspekta utakmica u subotu je najbolja moguća potvrda da moramo biti svjesni svoje snage i biti spremni da na terenu pokažemo moć."

Četvrta polufinalna utakmica na rasporedu je u srijedu u 20 sati s izravnim prijenosom na programu Arenasporta.


Reci što misliš!