Sport

Košarka, NBA Draft

Pelicansi u lutriji dobili pravo prvog izbora na draftu

Pelicansi u lutriji dobili pravo prvog izbora na draftu
Screenshot/ESPN

Momčad New Orleans Pelicans osigurala si je zahvaljujući lutriji pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu NBA pa tako i mogućnost da izabere Ziona Williamsa kojeg mnogi vide kao sljedeću novu zvijezdu sjevernoameričke košarkaške lige.

Draft će se održati 20. lipnja u New Yorku, a Pelicans nisu bili među favoritima na lutriji, bili su na sedmom mjestu sa šest posto vjerojatnosti. Prvao drugog izbora na draftu dobili su Memphis Grizzlies koji su također imali šest posto izgleda za pravo na prvi izbor.

No sreća im je bia naklonjena i prestigli su tri najslabije momčadi protekle sezone New York Knickse, Cleveland Cavalierse i Phoenix Suns koji su imali 14 posto mogućnosti za prvi izbor.

Naime, NBA je uvela nova pravila za lutriju kako bi spriječila momčadi da namjerno gube utakmice s cilejm dobivanja visokog "picka" na draftu pa sada tri najgore NBA momčadi imaju jednake izglede za pravo prvog izbora od 14 psoto. Tako su Knicksi, Cavaliersi i Sunsi imali najviše šansi za dobivanje prava na prvi izbor na draftu.


Reci što misliš!