Sport

borba za finale

Ante Nazor: Što treba učiniti za pobjedu? Trebamo se bacati na glavu i mobilizirati svaki mišić u tijelu!

Ante Nazor: Što treba učiniti za pobjedu? Trebamo se bacati na glavu i mobilizirati svaki mišić u tijelu!
Dino Stanin/PIXSELL

Nekoliko puta ove godine smo pojedine utakmice okarakterizirali kao najvažnije u sezoni. Međutim, to su bile utakmice u kojima se Zadar borio za goli život, tj. za ostanak u ABA ligi. Ova subota donosi nešto sasvim drugo – ona nudi borbu za trofej!

Stoga nemojte zamjeriti što ćemo još jednu utakmicu nazvati utakmicom sezone, a potajno se nadamo kako nije posljednja...

Jer nakon mukotrpne sezone koja će ostati obilježena katastrofalnim rezultatom u ABA ligi, domaće je prvenstvo ponudilo ono pravo, ono čemu se svaki navijač Zadra nada svake sezone iznova. Trofej je nadomak ruke!

Međutim, kako bi izborili ulazak u finale, zadarski košarkaši još jednom, po treći put u tjedan dana, moraju preskočiti jako visoku prepreku – zagrebačku Cedevitu.

Trenera Antu Nazora pitali smo što treba učiniti i za tu treću, toliko željenu pobjedu? 

"Pokazali smo karakter vrativši iz zaostatka 0-2. Rekao sam i prije zadnje utakmice da smo počeli igrati ravnopravno s Cedevitom. Ponavljam, ne znam hoće li to biti dovoljno jer trebat će se bacati na glavu, trebat će se mobilizirati. Ako svaka dlaka ima mišić, svaki mišić se mora mobilizirati. Trebat će više koncentracije jer nemojmo zaboraviti da smo promašili 10 penala zadnju, a 11 predzadnju utakmicu koju smo pobijedili. Treba nam i bolji fokus kod izgubljenih lopti jer u tim slučajevima sami sebi dajemo poene, a ne Cedevita. To njih razigrava. Očekujem atmosferu koja će nam biti vjetar u leđa, očekujem sinergiju adrenalina na terenu i s tribina i samo se onda možemo nadati ravnopravnoj utakmici", kazao je trener i nastavio:

"Obrana je broj jedan! Utakmicu će okarakterizirati minijature pojedinih igrača jer tu ima jakih individualaca i to treba striktnije pokrivati. Vidjeli ste da smo u prethodne dvije utakmice nadskakali protivnika i mislim da je to nužno kako bi parirali na terenu. Ako to riješimo, učinit ćemo ono što je moguće, odnosno pogoditi šut, odigrati kvalitetan low-post i pas-igru na perimetru. Bitno je da se protivnik prilagođava nama jer onaj tko se prilagođava u pravilu gubi utakmicu."

Međutim, epitet favorita i dalje pripada zagrebačkoj momčadi...

"Moramo ostati skromni jer Cedevita ima takvu snagu rostera da se ne čudim vama kojima je ovo čudo. Da ne nabrajam visinu ugovora, jer ja se kao trener s tim ne bavim. Imaju tri Amerikanca, reprezentativce iz cijele regije. Pa njima je dvanaesti igrač, koji ne ulazi u igru, nezamjenjivi igrač ovog reprezentativnog ciklusa, Mustapić. Sve to dovoljno govori o njihovoj snazi i ulozi favorita. Ali sport je takav i mi se nadamo kako ćemo pružiti pravi otpor."

Utakmica se igra ove subote s početkom u 19 sati, a očekuje se puna dvorana na Višnjiku stoga još jednom napominjemo kako se ulaznice prodaju danas do 18 sati te na dan utakmice od 10 sati pa do početka treće četvrtine.


Reci što misliš!