Sport

kvalitetan rad stiže na naplatu

Mlade zadarske rukometašice pobijedile ŽRK Biograd

Mlade zadarske rukometašice pobijedile ŽRK Biograd

Djevojčice ŽRK Zadar sinoć su u prijateljskoj utakmici u Mocirama pobijedile ekipu ŽRK Biograd 16-14.

Veliki je ovo uspjeh Zadranki, koje su na nedavnom Uskrsnom turniru u Biogradu pokazala da su se kvalitetom približile suparnicama koje godinama dominiraju u dalmatinskom rukometu. Biograđanke su tada slavile uvjerljivo  17-8, a Zadranke svojom igrom najavile kvalitativno približavanje. Malo tko je očekivao da će se stvari tako brzo posložiti i da će Zadar odnijeti pobjedu.   

Nakon izjednačene igre (5-5) Biograđanke serijom 5-0 odlaze na 10-5. Povratkom na teren nositeljica igre Zadar polako topi prednost i stiže do izjednačenja 12-12, a u dramatičnoj završnici okreće utakmicu u svoju korist i slavi 16-14. 

Igralo se tri puta po 20 minuta. Zanimljivo je istaknuti kako su tri igračice Zadra na susret (koji je počeo u 21 sat) stigle izravno iz autobusa nakon cjelodnevnog školskog izleta. 

- Odlična reakcija naših djevojaka, obrana na iznimno visokoj razini s puno pomaganja i iskakanja. Napad sve tečniji, ali s dosta prostora za napredovanje. Uz ovaj pozitivan rezultat valja istaknuti da smo promašili dva sedmerca i pet, šest situacija u kojima smo ostali jedan na jedan s golmanom. Dakle, nema opuštanja. Pohvale za rad, a sada idemo ispravljati greške. Valja nam i dalje vrijedno trenirati i što češće igrati ovakve utakmice, rekao je nakon susreta trener Zadrani Ivan Mijolović. 

Djevojke u zadnjih mjesec i pol dana treniraju svaki radni dan pa je broj treninga s tri porastao na pet, a kao nagrada za upornost i odricanje (treninzi završavaju i nakon 22 sata) stigla je pobjeda protiv Biograda.


Reci što misliš!