Sport

Nogomet, Druga HNL

Varaždin pobjedom protiv Šibenika osigurao plasman u Prvu HNL

Varaždin pobjedom protiv Šibenika osigurao plasman u Prvu HNL
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

U direktnom okršaju za plasman u Prvu HNL Varaždin je na stadionu Anđelko Herjavec pred 8.000 gledatelja pobijedio Šibenik sa 3-1 i kolo prije kraja prvenstva osigurao plasman u Prvu HNL.

Varaždin je derbi dočekao s dva boda više od Šibenika i pobjedom pred svojim navijačima pobjegao je izravnom konkurentu na nedostižnih pet bodova viška.

"Želim se zahvaliti dečkima, četiri mjeseca smo lovili Šibenik i uspjeli smo. Odigrali smo odlično, u drugom dijelu smo zakomplicirali situaciju, ali smo ipak uspjeli. Zaslužili smo gledati prvoligaški nogomet u Varaždinu," kazao je trener novog prvoligaša Branko Karačić.

Šibeniku ostaje utjeha da će imati još jednu priliku za povratak u prvoligaško društvo u dodatnim kvalifikacijama protiv Istre 1961.

Posljednju prvoligašku utakmicu na stadionu u Varaždinu gledatelji su gledali 24. travnja 2012. kad je Varaždin izgubio od Dinama sa 0-4. Sedam i pol godina kasnije prvoligaška karavana se vraća u 'Barokni grad'.

Varaždin i Šibenik su odigrali odličnu utakmicu u kojoj je moglo biti još pogodaka.

Domaćin je poveo u 41. minuti golom Leona Benka iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Zvonimir Blaić oborivši Dejana Glavicu. Šibenik se vratio u život izjednačivši u 50. minuti preko Princea Ampema nakon sjajne asistencije Davora Kukec.

Varaždin je u 62. minuti stigao u novu prednost lijepim pogotkom Glavice s ruba kaznenog prostora, a sedam minuta kasnije dogodio se možda i ključni trenutak utakmice.

Karlo Bilić je načinio neoprezan prekrašaj zaradivši drugi žuti karton i isključenje i Šibenik se našao u teškoj situaciji. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Benko pogodivši u 77. minuti sjajno iz slobodnog udarca za velikih 3-1. Bio je to njegov 21. gol ove sezone

Kolo prije kraja Druge HNL na ljestvici vodi Varaždin sa 50 bodova, Šibenik ima 45 bodova, Dugopolje 43 boda...

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!