Sport

Košarka, polufinale doigravanja

Ante Nazor: Plan je bio raditi faul u zadnjem napadu, ali ga nismo uspjeli napraviti

Ante Nazor: Plan je bio raditi faul u zadnjem napadu, ali ga nismo uspjeli napraviti
Bojan Bogdanić

Dvije sekunde dijelile su košarkaše Zadra od plasmana u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. Žorić je u grotlu Krešinog doma 17 sekundi prije kraja pogodio oba bacanja za 71-69. No tada se ukazao cijelu utakmicu gotovo nevidljivi Pullen i zabio tricu za pobjedu Cedevite čime je u tugu zavio 8 tisuća zadarskih navijača u Krešinom domu.

Nakon utakmice razumljiva je bila tuga ali ponos zadarskih aktera. Razigravač Lovre Bašić i trener Ante Nazor. 

"Čestitao bih Cedeviti na pobjedi. Mislim da ne bi bilo nezasluženo ni da je otišla na našu stranu. No, to je sport. Danas nama, sutra njima. Ne znam što bih rekao. U nekim smo trenucima mogli biti pametniji, pogotovo u napadačkom dijelu. Ali, nitko nam ne može reći da se nismo borili", kazao je  Lovre Bašić.

Ante Nazor:

"Čestitat ću Cedeviti, čestitat ću svojim momcima i kompletnom auditoriju na večerašnjoj predstavi. Odigrali smo pet utakmica s Cedevitom i došli na jednu loptu i zbog toga sam ponosan na svoje momke što smo završili sezonu na najbolji mogući način. Kontrolirali smo utakmicu većim dijelom. Kako sam i u najavi susreta naglasio, imali smo problema s izgubljenim loptama kojima smo praktički sami davali koševe Cedevite. Imali smo ih 22. To bode u oči. Da nije bilo toga iskontrolirali bismo utakmicu do kraja."

"Što se tiče zadnjeg napada, imali smo mali bonus faul. Išli smo na to, no nismo ga uspjeli napraviti. Vjerovao sam igračima koji su bili unutra da će ga uspjeti napraviti, no to je sport. Kada utakmica dođe u ovu sferu protiv ovako kvalitetnog protivnika, možemo biti zadovoljni."

"Kada ovako turbulentna sezona završi na ovaj način, s ovakvim auditorijem, ne smijemo biti nezadovoljni. Čestitam igračima, čestitam upravi koja radi ozbiljan posao. Mislim da Zadar nije bio financijski stabilniji u zadnjih desetak godina i da će ići samo naprijed."

"Imao sam plan zamijeniti Špralju s Marićem nakon što bi napravio faul. Mislim da ga je i napravio, ali kada se dođe u ovakvu situaciju to može krenuti u ovu ili onu stranu."


Reci što misliš!