Sport

Košarka, NBA doigravanje

Golden State pobjedu do petog finala NBA

Golden State pobjedu do petog finala NBA
AP Images

Branitelji naslova prvaka NBA Golden State Warriorsi nalaze se na jednu pobjedu od petog finala sjevernoameričke košarkaške lige nakon što su sinoć u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije sa 110-99 pobijedili Portland Trail Blazerse na njihovom terenu.

Golden State su do treće pobjede u seriji predvodili Draymond Green i Steph Curry. Green je upisao svoj sedmi postsezonski triple-double u karijeri sa 20 koševa, 13 skokova i 12 asistencija, a   Curry je utakmicu završio sa 36 koševa, od čega je 21 zabio u drugom poluvremenu.

Warriors u i ovu utakmicu odigrali bez ozlijeđenog Kevina Duranta, a do plasmana u finale NBA će pokušati doći u četvrtoj utakmici koja se igra u ponedjeljak u Portlandu.

Golden State je odlično odigrao obranu i u drugom poluvremenu su ograničili Trail Blazerse na 33 koša, nakon što su u prve dvije četvrtine domaćini ubacili 66 koševa.

I drugu utakmicu zaredom Golden State je dominirao u trećoj četvrtini nakon što je na poluvremenu zaostajao 13 koševa. Nakon četiri minute u trećoj četvrtini Warriorsi gube 73-59, ali onda rade seriju 18-3 i dolaze prvi put u vodstvo 77-76 minutu i 54 sekunde prije kraja treće četvrtine.

Thompson je ubacio 19 koševa za Golden State, dok su kod Portlanda najbolji bili CJ McCollum sa 23 koša i Damian Lillard sa 19.

ZAPADNA KONFERENCIJA
finale
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 99-110
(Golden State vodi 3-0 u seriji na četiri pobjede)


Reci što misliš!