Sport

hrvatski nogometni kup

Bišćan: Na najljepši način smo zaključili sezonu

Bišćan: Na najljepši način smo zaključili sezonu
Igor Kralj/PIXSELL

Kup odlazi u Rijeku, presretan sam. Na najljepši način smo zaključili sezonu, kazao je trener Rijeke Igor Bišćan nakon pobjede 3-1 protiv Dinama u finalu hrvatskog Kupa.

"Ovo je uspjeh sviju nas. Presretan sam zbog cijele momčadi i zbog silnog truda koji su uložili, ne samo u ovoj utakmici. Na najljepši mogući način smo zaključili sezonu protiv jakog Dinama," kazao je Bišćan dodavši: "Bili smo u situaciji kada je trebalo pokazati karakter. Dečki su pokazali da su odlični, da imaju potencijala i to smo pokazali."

Rijeka je odigrala sjajno prvih 45 minuta nakon koji je vodila 2-0. U nastavku je malo pala, ali je uspjela izdržati do kraja.

"Odigrali smo odlično prvi dio, no u nastavku smo pali. Previše smo im dozvolili da se približe našem golu. Međutim, da sada ne ulazimo u neke prevelike analize, zaslužili smo pobjedu. Imali smo plan i uz malo sreće i požrtvovnosti, navijačima Rijeke smo priuštili prekrasan dan i razlog za slavlje."

Jedan od junaka riječke pobjede bio je strijelac prvog pogotka Antonio Čolak.

"Zasluženo smo slavili, ostavili smo srce na terenu. Ne mogu vam opisati, presretan sam. Imali smo dobar plan, stajali smo u bloku i vrebali naše prilike," kazao je Čolak.

S druge strane Bišćanov kolega Nenad Bjelica je očekivano, bio razočaran nakon poraza, ali je čestitao Rijeci na pobjedi.

"Rijeka je zasluženo slavila, bolje je iskoristila svoje prilike, mi naše nismo. Nema bolje prilike od jedanaesterca. Bio je to trenutaka kada se utakmica lomila, da smo zabili vjerujem kako bi do kraja upisali pobjedu," kazao je Bjelica.

Dinamo je nakon prvog poluvremena gubio 0-2, no u nastavku je zaigrao daleko bolje i bio korak do izjednačenja.

"Dominirali smo, imali posjed, ali nismo nalazili rupu u njihovoj obrani. Dok je Rijeka profitirala iz malo situacija, no to je nogomet."

Bjelica je naglasio kako su 'modri' na otvaranju drugog dijela krenuli na sve ili ništa.

"Išli smo u apsolutni rizik, vjerovali smo da možemo. Imali smo dobru energije, bili smo blizu izjednačenje," kazao je Bjelica.


Reci što misliš!