Sport

Nogomet, mercato

Luka Modrić ostaje u Realu do ljeta 2021.

Luka Modrić ostaje u Realu do ljeta 2021.
AP Images

Luka Modrić produljit će ugovor s Realom za još godinu dana, do ljeta 2021. Uvjeti su dogovoreni, a potpis se očekuje ovih dana.

Najčitaniji španjolski list Marca, sjajno upućen u zbivanja u Realu otkriva ovo, kao i kakva je ključna veza između Modrićevog novog ugovora s Realom i njegovog osvajanja Zlatne lopte.

Naime, jedna od klauzula u aktualnom Modrićevom ugovoru s Realom, koji je potpisao u listopadu 2016. i koji vrijedi do lipnja 2020., je da mu se u slučaju njegovog osvajanja Zlatne lopte ugovor automatski produljuje za još jednu sezonu, prenosi Index.hr.

Naravno, ova klauzula sve do sada nije bila poznata, a obje strane posebno su pazile da se za nju ne sazna ove sezone koja je bila jedna od najgorih u povijesti Reala i tijekom koje je Modrić igrao jako loše.

Ali sada, nakon što je završila i kada se mora ispuniti Modrićevim potpisom produljenje ugovora, više je nema smisla sakrivati.

Marca navodi da su upravo to razlozi koji motiviraju Modrića na ostanak i dokazivanje da je očajna individualna i klupska sezona bila iznimka: "Za razliku od prošlog ljeta, kada je nakon sjajnog nastupa na SP-u želio otići u Inter i zatim zbog kasnijeg početka priprema lošije ušao u sezonu, a u istom stilu nastavio i kasnije, Modrić je sada sasvim fokusiran na Real. Hrvat je željan 'osvete' za lošu sezonu i jedva čeka pripreme za novu."

Isti izvor ističe da Modrić ima puno povjerenje trenera Zinedinea Zidanea i Uprave Reala koji su mu bili podrška tijekom recentnog debakla, zbog čega ne želi opet razočarati njih i navijače.


Reci što misliš!