Sport

Košarka

Predkadeti i juniori KK Zadar četvrti u Hrvatskoj

Predkadeti i juniori KK Zadar četvrti u Hrvatskoj
HKS

Mladi košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do medalje na završnici PH koja se igra u Krešinom domu. Predkadeti su u utakmici za treće mjesto uvjerljivo poraženo od pulske Stoje rezultatom 83-112, dok su juniori također u borbi za treće mjesto poraženi od vršnjaka Splita sa 71-86.

Kod predkadeta prvi poeni su pripali Zadru polaganjem Amela Modrića, no nakon toga uporni igrači Stoje rade seriju od 13-0 do, za Zadar šokantnih, 2:13. Rajko Vidaković, trener Zadra, tada traži time-out koji je poslužio svrsi jer Zadar ubrzo dolazi na priključak 11-13 zaključno s tricom Gabriela Karamarka.

Igra Stoje je puno dinamičnija i ubrzo, nakon lijepe akcije Tomislava Šimca koja je završila tricom, dolazi i do dvoznamenkaste razlike za Stoju pri 15-25.

Druga četvrtina ne donosi veće promjene, Zadar konstantno hoda po granici dvoznamenkaste razlike, no Stojina brzina ih košta rezultata i poluvrijeme dolazi na 38:54 za Puljane.

Ni veliki odmor Zadru nije pomogao pa Stoja već nakon četiri minute ima +25 nakon polaganja Tomislava Šimca pri 44:69, a u zadnju se dionicu ulazi s visokih, ali matematički dostižnih 61:85.

Međutim, borbeni igrači Stoje ni u posljednjih 10 minuta ne posustaju pa polaganjem Saše Brkića ubrzo dolazi i do +30 (63:93), a tricom Šimca odlaze na tri znamenke kod 68:102, da bi na kraju utakmice semafor ispisao 83:112.

Najefikasniji igrač Zadra bio je Gabriel Karamarko s 20 poena, 6 skokova i dvije osvojene lopte, dok je Luka Bilokapić ubacio 18 poena, a Marko Viduka 15 uz 7 skokova i 7 asistencija.

Stojinoj bronci najviše su pridonijeli kapetan Pavao Turić i Niko Andrilović s po 27 poena. 22 poena je ubacio Tomislav Šimac, a Nikola Rojnić je dodao 21.

Juniori KK Zadar u borbi za treće mjesto poraženi su od vršnjaka Splita sa 71-86, te su također na koncu završili četvrti.

Zadrani su se solidno držali do konca treće dionice (54-59), međutim Splićani su u posljednjoj četvrtini ubacili u brzinu više i na koncu zasluženo slavili navedenim rezultatom.

Kod Splita najbolji Viktor Šarić s 22 koša i 11 skokova, dok je kod Zadra najbolji bio Roko Erslan sa 17 poena, a Duje Brala je ostvario double-double učinak s po 10 poena i skokova.


Reci što misliš!