Sport

Košarka, Ljetna liga

Uplata kotizacija za Ljetnu ligu do subote 15. lipnja

Uplata kotizacija za Ljetnu ligu do subote 15. lipnja
Kristijan Orlić

Očekuje nas spektakularno košarkaško ljeto na Mornarici. Sudeći po odazivu ekipa i interesu za ovaj događaj, očekuje se jako puno ljudi i pune tribine svaki dan odigravanja Ljetne lige.

Istekao je rok za prijave za ovogodišnju Ljetnu ligu, a zbog velikog interesa, umjesto predviđenih 8, sudjelovati će čak 12 momčadi. 

Momčadi će biti raspoređene u 3 skupine, od kojih će četvrtfinale izboriti po dvije najbolje ekipe iz svake skupine te jos po dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz svih skupina. Igra se isključivo vikendom (petak, subota, nedjelja) po dvije utakmice dnevno u večernjim terminima (20 i 22 sata).

U srpnju će se odigravati prvi dio natjecanja, odnosno razigravanje po skupinama, dok je kolovozu predviđena završnica lige. U prvom vikendu 8. mjeseca odigrale bi se četvrtfinalne utakmice, dok bi se „final4“ odigrao u vikendu nakon, s finalom lige u subotu 10. kolovoza 2019.

POPIS MOMČADI:

1. Kampo Kaštelo
2. Brodarica
3. Bokanjac
4. Smiljevac
5. Voštarnica
6. Bili Brig
7. Novi Bokanjac
8. Sukošan
9. Kukljica
10. Preko
11. Strožanac Split
12. Talvi putovanja

Ono što bih voljeli naglasiti je da ljetna liga u pravilu treba biti „Zadarska“, odnosno sastavljena od klubova iz kvartova ili mjesta Zadarske županije. Samim time nam je drago da će se već u prvoj godini priključiti i jedna ekipa iz Splita - KK Strožanac, što ligu diže na jednu veću razinu.

Raspored odigravanja će se znati kada sve ekipe potvrde svoj nastup, uplatom kotizacije u iznosu od 1.500kn na račun KK Diadora Zadar. Rok za uplatu kotizacije je 15. lipnja 2019.

UPLATA:

Primatelj: KK Diadora Zadar

IBAN:HR0524070001100032828

Svrha plaćanja: Kotizacija za ljetnu ligu

- Nadamo se da će nas prepoznati oni kojima je isto tako stalo do košarke u ovome gradu i da ćemo iz godine u godinu samo rasti. Ovim putem bi pozvali sve koji mogu, da na bilo kakav način pomognu u realizaciji ovog velikog projekta, s kojim bi u potpunosti obnovili jedino igralište u centru grada, te vratili one najmlađe na zadarska igrališta. Želimo biti poticaj i motivacija njima, baš kao što su one starije generacije motivirale nas i potaknule nas da revitilaziramo ovu ligu koja je u Zadru uvijek bila nešto posebno, poručuju organizatori.


Reci što misliš!