Sport

u zadru nikad dosadno

Branimir Longin o "slučaju Stipčević" i tijeku slaganja rostera za nadolazeću sezonu

Branimir Longin o
Mate Krezić

Sportski direktor Košarkaškog kluba Zadar, Branimir Longin, stao je pred novinare kako bi razjasnio situaciju oko pregovora s Rokom Stipčevićem, te još malo javnosti približio tijek slaganja rostera za nadolazeću sezonu.

Za početak, što se dogodilo u slučaju Roka Stipčevića kojeg ste najavili kao pojačanje istog dana kad je on potpisao za Fortitudo Bologna?

"Ispalo je kako nije trebalo. Nije bila tajna da smo s Rokom u kontaktu, kao što smo i s ostalim igračima koji su ponikli u Zadru. Međutim, priča je bila da nam je Rok želja, a ne da ga konkretno dovodimo u Zadar. Malo je ispalo nespretno, a najviše prema samom igraču koji je bio u pregovorima s Fortitudom. Rok je potpisao ugovor s njima i mi mu želimo svu sreću u nastavku karijere."

Ima li kakvih naznaka za dovođenje nekih drugih imena?

"Pričamo istovremeno s desetak igrača, treba sve to odvagnuti. Važno je prvo vidjeti tko bi se od naših igrača želio vratiti, a tko ne bi. Najmanje gledamo u strance, što smo ranije tijekom ljeta intenzivno radili, jer želimo prvenstveno vratiti domaće igrače."

Kako teku sami pregovori?

"Iako je prošla sezona bila dosta turbulentna, moram priznati da igrači puno bolje gledaju na Zadar i lakše je s njima pregovarati nego prije dvije godine kad sam tek došao. Prepoznali su da je Ante Nazor dobar trener, da smo redovni platiše, nemamo više problema s autima, restoranima ni stanovima. Sve skupa ide u jednom dobrom smjeru."

U kakvom su statusu igrači kojima je istekao ugovor?

"Dašić dolazi u Zadar oko 15. ovog mjeseca, a tada će otprilike i Žorić. Sjest ćemo s njima, vidjeti koje su njihove želje, a naše su definitivno da ostanu s nama. Moramo sjesti i s Marićem, s njim se dogovoriti i to bi bilo to od igrača od prošle godine."

Budući da je rečeno kako domaći igrači imaju prioritet pri dovođenju, uklapa li se u tu sliku Pavle Marčinković koji trenira s momčadi ili možda Ive Ivanov s kojim lani nije postignut dogovor?

"Pavle je naša želja, s nama trenira. S Ivom ćemo također popričati, a trener Nazor je izrazio veliku želju za njime. Mi se nismo rastali u ružnom tonu, jednostavno neke stavke u tim pregovorima nisu pasale nama, a neke druge njemu tako da smo se razišli. Ali mi smo uvijek otvoreni za nove razgovore s njime."


Reci što misliš!