Sport

15. i 16. lipnja

Ovaj vikend obale Vranskog jezera bit će rezervirane za triatlon!

Ovaj vikend obale Vranskog jezera bit će rezervirane za triatlon!
facebook

Ovaj vikend obale Vranskog jezera bit će rezervirane za triatlon. Pakoštane, Park prirode i kamp Crkvine domaćin su sportsko-rekreacijskog događaja na ovoj lokaciji, a organizatori se nadaju da će se u budućnosti ovaj triatlon upisati na europsku kartu, a time i turistički promovirati ovaj kraj.

Više od 300 ljudi, od početnika do seniora, trebalo bi ovu subotu i nedjelju, sudjelovati u natjecanjima u plivanju, trčanju i bicikliranju na prostoru najvećeg hrvatskog prirodnog jezera. Subota je rezervirana za utrke državnog prvenstva i kup utrku akvatlona, dakle plivanja i trčanja, a u nedjelju je na rasporedu trčanje i bicikliranje do Vrane i Maškovića Hana, kaže Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar: 

- Krenuli smo odmah u dva dana natjecanja tako da prisilimo natjecatelje da prespavaju, da se napuni kamp. Kad imate povezano dječje i odraslo natjecanje, onda dolaze familije.

Zbog održavanja triatlona na četiri sata će se zatvoriti županijska cesta. Samo to je dovoljno zahtjevno u organizaciji triatlona, ali koristi od ovog događaja neusporedivo su veće, kaže direktorica TZ Pakoštane, Danijela Vulin: 

- Prije nekoliko godina pokrenuli smo projekt Pakoštane aktiv u koji smo uključili sve agencije i čimbenike koji u sferi sporta vide način kako ovu destinaciju promovirati kao prostor aktivnog turizma.

Park prirode Vransko jezero već je na predjelu Prosika bilo domaćin triatlona, ali ovo je još bolja lokacija, kaže ravnatelj Parka, Danijel Katičin. Pravac je to kojim ova ustanova ide polako, ali sigurno prema cilju da postane ishodište sportskih aktivnosti u zaštićenim područjima na puno širem prostoru: 

- Nacionalni parkovi Paklenica, Krka i Kornati i parkovi prirode Telašćica, Velebit i Vransko jezero... To je šest parkova za koje u Biogradu gradimo centar u kojem će se promovirati aktivno bavljenje sportom u zaštićenim područjima.

Za spomenuti Centar je u tijeku natječaj za izvođača radova, a sam triatlon ovog vikenda, novi je adut u turističkoj ponudi. Želja je da se dogodine poveća i broj dana, ali i broj sudionika triatlona na Vranskom jezeru.


Reci što misliš!