Sport

Taekwondo klub Obrovac

Luka Jurjević zlatom potvrdio svoje mjesto u reprezentaciji, Filip Šakić izborio broncu

Luka Jurjević zlatom potvrdio svoje mjesto u reprezentaciji, Filip Šakić izborio broncu

Na prvenstvu hrvatske za kadete 2019. održanom u subotu, 15.06. u Sportskoj dvorani Gripe Split, Luka Jurjević, član Taekwondo kluba Obrovac utvrdio je svoje mjesto u Hrvatskoj taekwondo reprezentaciji i zajedno sa svojim klupskim kolegom Filipom Šakićem koji je izborio broncu postigao veliki uspjeh za obrovački klub.

U 1/4 finalu prvi je na tatami izašao Filip Šakić protiv Nevena Čakljušića (Marjan, Split). Nakon lošeg starta i gubitka prve runde, Filip preuzima inicijativu i do kraja pobjeđuje s 15-11.

Luka se u 1/4 finala borio protiv Roka Majića (Monter, Split), vrlo brzog i taktički odličnog borca. U početku prilično tijesna i napeta borbu završava 30-11 u Lukinu korist.

1/2 finala, opet Filip prvi ide protiv Roka Ešegovića (Tigar, Zagreb ). Teška borba, oba natjecatelja oprezna, puni međusobnog respekta, prve dvije runde 0-0. Treća runda donosi povremeni pad koncentracije obojici pa tako protivnik u dva navrata pogađa i vodi 4-0, Filip pritišće i time navodi protivnika na pogreške i dolazi do 3-4, u zadnjim sekundama Filip pogađa oklop kružnim udarcem iz okreta, ali nažalost elektronika ne registrira bodove  te borba završava rezultatom  3-4 u korist Roka i Filip ostaje na brončanoj medalji.

Dominik Aršulić (Duga Resa) predaje polufinalnu borbu, propušta Luki finalnu borbu protiv Nevija Adilija (Spirtus, Zagreb ) s kojim je već imao dva finala u kriterijskim turnirima za ulazak u reprezentaciju. Luka raspoložen, borben, konkretan, kontrolira borbu od samog početka i završava finalnu borbu rezultatom 21-2.

Trener Luka Šoša nije skrivao svoje oduševljenje: 

"Ovim prvenstvom na najbolji mogući način završava trogodišnji kadetski staž ove dvojice naših sportaša. Luka je već u prva dva kriterijska turnira osigurao mjesto u reprezentaciji, a ovim zlatom je to još samo utvrdio. Filip je odradio odličnu polusezonu i da je bilo samo malo više sreće bilo bi to i zasluženo srebro. Čestitke obojici naših sportaša na osvojenim medaljama i na svim ranijim odličnim nastupima. Ovo je veliki uspjeh za naše sportaše, ali i za klub koji nakon prošlogodišnje reprezentativke i državne prvakinje Marte Župan opet ima svog sportaša u dresu hrvatske reprezentacije."


Reci što misliš!