Sport

skokovi u vodu

KSV Zadar pobjednik međunarodne Alpe Adria lige za sezonu 2018/19.

KSV Zadar pobjednik međunarodne Alpe Adria lige za sezonu 2018/19.

Članovi Kluba za skokove u vodu Zadar nastupili su na završnom četvrtom kolu Alpe Adria lige koje se održalo na zagrebačkoj Šalatina kojem su osvojili 10 medalja, od čega 6 zlata, 3 srebra i jednu broncu.

Na natjecanju je nastupilo 170 sportaša iz 6 zemalja. Nastupili su sportaši iz Ukrajine, Mađarske, Austrije, Italije, Srbije i Hrvatske. KSV Zadar predstavljali su: Bruna Huljev, Lora Magaš, Anika Miočić, Vita Batur, Diego Bajlo, Matej Nevešćanin, Marko Profaca, Marko Huljev, Karlo Perić, Mikula Miočić i Patrik Samardžija.

KSV Zadar najuspješniji je klub lige sa najviše osvojenih zlatnih medalja, čak 25. Najbliži pratitelj je klub Trieste Tuffi sa osvojenih 16 zlatnih medalja.

U ukupnom poretku proglašeni su i najbolji sportaši u svakoj kategoriji. Bruna Huljev, Lora Magaš, Diego Bajlo i Matej Nevešćanin u svojim kategorijama ukupni su pobjednici lige u obje discipline, daska 1m i 3m. Anika Miočić je u kategoriji početnika ukupni pobjednik sa daske 1m, dok je njen brat Mikula Miočić u kategoriji mlađih kadeta osvojio ukupno drugo mjesto sa daske 1m i 3m.

Na završnom kolu u Zagrebu KSV Zadar osvojio je 10 medalja, od čega 6 zlata, 3 srebra i jednu broncu.

Dvostruki prvaci na završnom kolu bili su juniorka Bruna Huljev, kadetkinja Lora Magaš i kadet Matej Nevešćanin koji su osvojili prva mjesta sa daske 1 m i 3m.

U kategoriji početnica Anika Miočić osvojila je drugo mjesto dok je Vita Batur bila jednaesta. Patrik Samardžija je u kategoriji početnika osvojio četvrto mjesto.

Junior Diego Bajlo osvojio je drugo mjesto sa daske 3m i četvrto mjesto sa daske 1m.

Kadet Marko Profaca osvojio je sedmo mjesto sa daske 1m i osmo mjesto sa daske 3m. U istoj kategoriji Marko Huljev osvojio je šesto mjesto sa daske 3m i deveto mjesto sa daske 1m.

Mlađi kadet Mikula Miočić osvojio je drugo mjesto sa daske 1m i treće mjesto sa daske 3m, dok je Karlo Perić osvojio peto mjesto sa daske 3m i šesto mjesto sa daske 1m.

Juniorka Bruna Huljev potvrdila je dobru formu sa potvrđenom bodovnom normom sa daske 1m i 3m te sa bodovnim rekordom sa daske 3m. Za tjedan dana Bruna Huljev u sklopu juniorske reprezentacije prvi puta nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Rusiji.

Sjajni rezultati ostvareni su pod vodstvom klupskih trenera; Gorana Cerovečkog, Jurice Kurjaka i Šime Perića te glavnog trenera Marka Sutlovića.


Reci što misliš!

 Izdvojeno