Sport

mala gesta, ali snažna poruka

Luka Modrić i Danijel Subašić pružili podršku Nogometnom klubu Zadar

Luka Modrić i Danijel Subašić pružili podršku Nogometnom klubu Zadar

Prošlotjedna prilično burna javna prepirka na relaciji Nogometni klub Zadar – Hrvatski nogometni savez, dobila je svoj nastavak. I to kakav!

Objavu NK Zadra na službenoj klupskoj Instagram stranici, pod naslovom "U sve dirajte, ali u Hrvoja ne", gdje je uz sliku pokojnog Hrvoja Ćustića objavljen dio priopćenja upućenog HNS-u, lajkali su, između više od 800 drugih osoba i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić te njegov donedavni kolega u dresu vatrenih Danijel Subašić.

Osim dvojice slavnih reprezentativaca, objavu je lajkalo i još nekoliko igrača poniklih u Zadru, među kojima ćemo izdvojiti također bivšeg reprezentativca Juricu Buljata te dugogodišnjeg vratara Tomu Gluića koji je svojedobno poveo borbu za bolji i pošteniji NK Zadar u danima kad se bližio kraj vladavine "vanjskog suradnika". Bio je prvi koji se tada usudio podići glas protiv sada već bivše "strahovlade".

e73950d4860c2c6aff4401365cc814d0.jpg?v=2"Svatko ima pravo na svoje mišljenje, reakciju i svatko ima pravo birati način na koji će voditi svoje borbe. Ali nitko, BAŠ NITKO na ovome svijetu nema pravo na takav način poigravati se s Hrvojevim imenom! Pogotovo ne netko, tko u 11 godina od najveće tragedije na hrvatskim stadionima za njega nije napravio APSOLUTNO NIŠTA", stoji u Instagram objavi, na koju su i Modrić, Subašić i mnogi drugi kliknuli srce kao znak podrške svom matičnom klubu i uspomeni na bivšeg suigrača.

Mnogi će reći, to je samo 'lajk' i bit će u pravu. No jedna tako mala gesta od strane tako velikih nogometaša je poslala snažnu poruku. Poruku podrške jednom klubu koji se više ne bori samo za očuvanje svog drugoligaškog statusa, već i za očuvanje uspomene na jednog mladića koji je svoj život ostavio na nogometnom travnjaku. Uspomene koju je Savez svojim degutantnim priopćenjem pokušao okaljati.

Hrvoje je bio godinu dana stariji od Sube, a dvije od Luke, ali zajedno su trenirali, igrali i bili veliki prijatelji. Podsjećamo, priopćenje iz Zadra stiglo je kao reakcija na HNS-ovo priopćenje u kojemu se Savez krajnje neukusno dotaknuo i 2008. godine i tragedije Hrvoja Ćustića. Prethodno je Svetko Ćustić, Hrvojev otac, a danas direktor NK Zadra, oštro prozvao Ivančicu Sudac, HNS-ovu šeficu Odjela za licenciranje, optuživši je da je izravno utjecala na odbijanje drugoligaške licence klubu sa Stanova. HNS je na to reagirao, da bi iz Zadra potom stigla snažna i emotivna poruka koju su putem društvenih mreža podržali i Modrić i Subašić te tako jasno dali do znanja na čijoj su strani u ovom slučaju.


Reci što misliš!