Sport

biciklizam

Čak pet medalja zadarskih biciklista s državnog natjecanja u kriteriju

Čak pet medalja zadarskih biciklista s državnog natjecanja u kriteriju
BK Zadar

Utrka se vozila u krugu u samom centru grada Siska gdje su se natjecatelji svakih nekoliko krugova borili za bodove. Mladi zadarski biciklisti osvojili su pritom pet državnih medalja!

Nažalost, zbog nedostatka konkurencije u kategoriji početnica i kadetkinja naše cure ostale su bez državnog prvenstva. Zato su ovog puta dečki bili ti koji su morali jače zapeti te osvojiti medalje.

Uz standardne osvajače državnih medalja Luke Škare te Nicolasa Gojkovića svoj doprinos su po prvi puta dali junior Duje Peričić te kadet Roko Šestan. Uz njih četvoricu svoju drugu državnu medalju u kategoriji do 13 godina osvojio je Ivan Kokić. Valja napomenuti da je Ivan 2 godine mlađi od konkurencije
.
U prvoj utrci dana vozili su početnici i početnice do 13 godina. Nakon lošeg starta, Ivan Kokić uspješno je odvozio drugi dio utrke te s dva druga mjesta na bodovnim sprintevima zauzeo ukupno 3. mjesto. Drugi početnik, Teo Radaš, završio je na 7. mjestu.

U drugoj utrci zbog nedostatka vozača do 14 godina dva zadarska početnika spojeni su s godinu dana starijim biciklistima. 

Ni to nije spriječilo Luku Škaru da osvoji zlatnu medalju! Roko Šintić bio je vrlo blizu postolja, ali godinu dana stariji dvojac Mauro Filčić (Bk Rijeka) te Jan Tisaj (Bk Rotor) bili su snažniji u ključnim trenutcima. Marko Bilosnić pomogao je svojim kolegama na samom početku te svojom požrtvovnošću omogućio Luki da ode u bijeg te u konačnici pobjedi utrku.

U kadetskoj utrci pitanje pobjednika bilo je jasno vrlo brzo, Matija Trstenjak (Bk Mura Avantura) pobjegao je konkurenciji na samom startu te pobijedio u sva četiri bodovna sprinta. U glavnoj grupi Nicolas Gojkovic vrlo brzo je osigurao drugo mjesto. Borba za treće mjesto bila je neizvjesna do posljednjeg metra. Borbu između zadarskog dvojca Paula Grgića i Roka Šestana te Josipa Jurasa (Bk Fortica) odlučio je zadnji sprint. Svoju prvu državnu medalju (broncu) osvojio je Roko Šestan. Paulo je zauzeo 4. mjesto s bodom manje, dok je Juras osvojio 5. mjesto.

U juniorima ponovo slična situacija, ali ovoga puta je to bio dvojac koji je pobjegao na samom startu. Carlo Jurišević (KK Ljubljana) te Bruno Paškalin (Bk Fortica) napali su od prvog zavoja, uspješno se odvojili te se međusobno razračunali u svim bodovnim sprintevima. Pobjeda je zasluženo otišla u Rijeku.

Neizvjesna borba za broncu odvijala se između Duje Peričića te Matije Lojena (Bk Zagreb). 

Tri sprinta pobijedio je Duje dok je jedan uzeo Matija. Prva državna medalja za Duju te rast forme daje nam pravo nadati se da slično možemo očekivati i na državnim prvenstvima za dva tjedna u Šibeniku.

Drugi zadarski junior Oliver Gojković oporavlja se od ozljede te se polako vraća u trenažni proces.

U posljednjoj utrci u veteranskoj konkurenciji nastupio je Kosta Teofilov, ali bez značajnijeg plasmana.


Reci što misliš!