Sport

pod budnim okom trenera nazora

Mladi zadarski košarkaši, ali i neki na probi, marljivo treniraju na Višnjiku

Mladi zadarski košarkaši, ali i neki na probi, marljivo treniraju na Višnjiku
Nenad Opačić / Višnjik

Prijašnjih je godina (i) u KK Zadar znala biti praksa da nakon zadnje sekunde zadnje utakmice u sezoni igrači odu kojekuda, poput rakove djece. Nastupao je odmor ad hoc i družina bi se u pravilu okupljala (tek) u kolovozu. Pri čemu su mnogi igrači iz vlastita džepa plaćali privatne trenere za različite programe.

Neposredno prije kraja ove sezonu u KK Zadar odlučili su okrenuti ploču.

"Razdoblje koje ima početak na kraju sezone i završava početkom priprema za novu veoma je bitno razdoblje. Klub je prihvatio što je stožer predložio, a mi u stožeru trebamo to ostvariti. Dakle, u ovom razdoblju, koje je ušlo u treći tjedan, želimo određeni broj juniora afirmirati, želimo dati priliku igračima koji su došli ili koji će doći na probu, želimo napraviti sve da se novopridošli Karlo Uljarević počne vraćati najmanje na razinu koju je imao kad je ušao u reprezentaciju, te u cjelini želimo vratiti i učvrstiti radnu etiku. Na koncu, opći je cilj stvoriti dodatnu vrijednost iz potencijala koji je na raspolaganju", govori Nazor za službene stranice ŠC Višnjik.

Što su u ova tri tjedna pokazali mlađi igrači? Ima li među njima kandidata za roster za 2019/20?

"Nekolicina je dosta napravila i pokazala."

Kakva je situacija s novim igračima?

"Odavno se radi na slaganju rostera, stalno smo u kontaktu i u razgovorima. Klub će objaviti čim bude nešto konkretno."

Je li realno da će Magarity biti jedni inozemni igrač?

"To sad nije moguće kazati. Ne možemo isključiti dolazak još jednoga igrača iz inozemstva, ali ne nužno Amerikanca."

Klub je u javnosti već kazao da će se trošiti koliko bude moguće, te da će se napraviti sve da se u što većoj mjeri vrati vlastita proizvodnja.

"Ovo razdoblje priprema za pripreme o kojemu smo govorili, dio je toga. KK Zadar okrenuo se sebi i uz potrebne mjere, zahvate i kvalitetne planove i programe želi u određenom vremenu doći do prepoznatljivoga stila. Igre s više dinamike, s dovoljno agresivnosti… Tu su bitne i piramida struke i igračka piramida, to jest da struka temeljem i prihvaćene i učvršćene radne etike ostvari kontinuitet protočnosti igrača od najmlađih kategorija do seniora."

Na kraju prošle sezone, kad je bilo iznimno teško, publika se u stanovitoj mjeri vratila i podržala momčad.

"Cijela priča mora biti čvrsto protkana trajnim poistovjećivanjem navijačkoga identiteta s momčadskim. Jedan od uvjeta koji tako nešto može omogućiti, jest i da momčad Zadra u ama baš svakoj sekundi u ama baš svakoj utakmici bude borbena, da primarno bude spremna ući u utakmicu i iz nje izaći sa štitom u ruci."

Može li se, na koncu, čuti koja riječ o rezultatskim stremljenjima u novoj sezoni?

"Pojednostavljeno i u skladu s realnošću, minimum je izbjegavanje stresne situacije u ABA ligi prije kraja ligaškoga dijela, te najbolji mogući plasmani u hrvatskim natjecanjima."


Reci što misliš!