Sport

Tenis

Trofej Davis Cupa, popularna "Salatara" stigla u Zadar

Trofej Davis Cupa, popularna
Dino Stanin/PIXSELL

U prostorima Turističko informativnog centra u Zadru jutros je predstavljen trofej namijenjen pobjednicima Davis Cupa, popularna „Salatara“.

Zadrani i njihovi gosti tako će svakim danom od 8 do 22 sata sve do 8. srpnja imati priliku uživo vidjeti ovaj vrijedan trofej koji je Hrvatska osvojila prošle godine krajem studenog pobjedom nad Francuskom od 3-1.

Na putu ka tom velikom trijumfu značajnu ulogu imao je upravo i grad Zadar gdje su izabranici Željka Krajana u polufinalu na Višnjiku svladali reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. 

“Iz Zadra smo u sjajnoj atmosferi otišli na završnicu u Lille gdje smo i osvojili ovaj trofej pobjedom nad Francuskom. Još jednom veliko hvala ŠC Višnjik i svim navijačima koji su itekako zaslužni na svemu tome. Drago mi je da sko danas ponovno u Zadru s ovim trofejem jer biti Svjetski prvak je ogroman uspjeh. Kako za hrvatski sport tako i za Hrvatsku kao zemlju koja se time promovira i donosi multiplikativne stvari za svoje mlade sportaše i za našu djecu.

Ovdje u Zadru nakon polufinala Davis Cupa sada niče pravi regionalni centar gdje smo za sobom ostavili infrastrukturu koja je saživjela i gdje djeca danas igraju na sedam zemljanih terena a u planu je gradnja i još tri betonska. Uvjeti koji će biti na Višnjiku će u narednim godinama biti dostojni da mogu na pripreme dolaziti i naši reprezentativci a u konačnici da u Zadru možemo organizirati i velike svjetske turnire”, rekla je prilikom predstavljanja trofeja predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Hrvatska je trofej namijenjen pobjednicima Davis Cupa osvajala dvaput. Prvi put dogodilo se to 2005. godine, kada je pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi postala tek 12. reprezentacija u povijesti i prvi ne-nositelj koji je osvojio ovo natjecanje.

Prošle godine Hrvatska je osvojila posljednje izdanje Davis Cupa u formatu koji se igrao dugih 118 godina i čiji će se dosadašnji format sa 16 najboljih reprezentacija zamijeniti jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija koji će se zvati Svjetski teniski kup.


Reci što misliš!