Sport

Vaterpolo, Svjetska liga

Hrvatska pobjedom otvorila turnir super finala Svjetske lige

Hrvatska pobjedom otvorila turnir super finala Svjetske lige

Prva utakmica turnira ugostila je reprezentacije Hrvatske i Kazahstana te završila rezultatom 20:4 za Hrvatsku (5:2, 6:0, 3:0, 6:2). Ponajbolji igrač utakmice proglašen je Ante Vukičević s 4 ostvarena pogotka.

- Ovo je bila specifična utakmica radi velike razlike u kvaliteti protivnika. Od samog početka do kraja utakmice odigrali smo izuzetno koncentrirano, nametnuli svoj ritam i igru te na kraju zasluženo pobijedili i ostvarili jedan lijepi uvod u turnir. Sutra nas očekuju Srbi, u utakmicu treba ući jako, kao i uvije i ići na pobjedu. Dodatan motiv bit će to što igramo pred njihovim navijačima i punim tribinama gdje će oni također biti izuzetno motivirani. – rekao je Ante Vukičević.

 

Uz Vukičevića u strijelce su se zabilježili Bašić s tri pogotka, Benić, Fatović, Buljubašić, Miloš i Šetka s po dva pogotka te Lončar s jednim.

- Bili smo fokusirani na utakmicu i ono što nas čeka. Znali smo da smo favoriti, međutim rekao sam igračima i prije početka turnira da je ova utakmica pitanje glave i jako sam zadovoljan kako smo reagirali. Sada idemo iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan. U sutrašnju utakmicu ulazimo svim silama i pokušati ćemo pobijediti. Znamo da su fantastična reprezentacija, treba se odmorit i pripremit. I po pobjedu! No kako god završila u četvrtak nas očekuje još važnija utakmica. – zaključio je izbornik Tucak.

Hrvatska sutra u 21 sat igra s reprezentacijom Srbije dok ih u četvrtak u 15 sati očekuje reprezentacija Australije. Sve utakmice možete pratiti na Arena sport 1 tv programu. Danas se još očekuju utakmice Mađarske – Kanade, Japana – Španjolske te Australije i Srbije.

 


Reci što misliš!