Sport

Zadarski nogometni internacionalac

Ivan Santini: Sezona je bila turbulentna

Ivan Santini: Sezona je bila turbulentna
RSC Anderlecht / PhotoNews

Zadarski nogometni internacionalac Ivan Santini odradio je prvu godinu dana ugovora s belgijskim Anderlechtom. Iza momčadi je sve samo ne uspješna sezona. Osvojeno je šesto mjesto što sigurno nije rezultat koji može zadovoljiti čelnike kluba.

„Apsolutno, Anderlecht je klub koji u Belgiji uvijek želi prvo mjesto. Mi smo bili daleko od toga, završili smo šesti i to je loše za klub s ovakvom reputacijom. Sezona je bila poprilično turbulentna, podbacili smo i u prvenstvu i u Kupu”

Santini je postigao 16 pogodaka.

„Ja sam krenuo iznad očekivanja, zadovoljan sam svojim osobnim učinkom ali ne mogu biti u potpunosti sretan kada je izostao pravi rezultat moje momčadi koji je ipak najvažniji”.

Ulogu igrača-trenera će od naredne sezone u ekipi iz Brisela imati dugogodišnji igrač Manchester Cityja Vincent Kompany, ali njemu iz Cityja stiže i dodatna pomoć.Ulogu trenera u belgijskom klubu imat će i Simon Davies.

„Veselim se što su takva imena došla u klub. Što reći o Kompanyu, vrhunskom igraču koji se odlučio vratiti u matični klub a mogao je još igrati za Manchester City s kojim je imao ugovor, ili otići bilo gdje drugdje. Ima 33 godine i još uvijek je vanserijski igrač. Po meni on je veće ime od samog kluba, donijet će nam veliko iskustvo i puno toga pozitivnoga”.

Ivan se vratio u Belgiju nakon tri tjedna odmora u rodnom Zadru. Vidi li se i dalje u Anderlechtu?

„Imam ugovor još dvije sezone, međutim, u nogometu se nikad ne zna. Sada jedino što želim je što bolje se pripremiti i sezonu dočekati maksimalno spreman i pripremljen za nove izazove”– zaključio je Santini.


Reci što misliš!