Sport

nogomet

Copa America: Kolumbija prva u skupini, Argentini samo bod

Copa America: Kolumbija prva u skupini, Argentini samo bod
Elmar Kremser/DPA/PIXSELL

Argentinska nogometna reprezentacija osvojila je prvi bod u na ovogodišnjoj Copa Americi odigravši 1-1 (0-1) protiv Paragvaja u susretu 2. kola skupine B u Belo Horizonteu i to zahvaljujući pogotku Lionela Messija iz kaznenog udarca.

Paragvaj je poveo u prvom poluvremenu golom Richarda Sancheza koji je u 37. minuti pogodio sam kut vrata nemoćnog Armanija nakon odličnog prodora Almirona, da bi Messi poravnao s bijele točke u 57. minuti. Kazneni udarac za Argentinu dosuđen je zbog igranja rukom Pirisa koje je utvrđeno tek nakon intervencije VAR-a.

Samo šest minuta nakon izjednačenja i Paragvaj je dobio priliku s bijele točke, ali je udarac Derlisa Gonzaleza Armani uspio zaustaviti i zadržati Argentinu u igri za prolazak u četvrtfinale.

Četvrtfinale je nakon samo dva odigrana kola izborila Kolumbija koja je osigurala prvo mjesto u skupini zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0) pobjedi protiv Katara u Sao Paulu. Jedini pogodak postigao je Duvan Zapata u 86. minuti.

Nakon dva odigrana kola Kolumbija ima maksimalnih šest bodova, slijedi Paragvaj s dva, dok Katar i Argentina imaju po bod.

U 3. kolu u nedjelju će igrati Katar - Argentina i Paragvaj - Kolumbija.

Plasman u četvrtfinale Copa Americe izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine te još dvije najbolje trećeplasirane momčadi.


Reci što misliš!