Sport

Boks, Europske igre

Toni Filipi osigurao najmanje broncu na Europskim igrama

Toni Filipi osigurao najmanje broncu na Europskim igrama
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Još jedna briljantna pobjeda i najveći rezultat do sada u seniorskoj karijeri 23- godišnjeg zadarskog teškaša Tonija Filipija (Bk Gladijator) na Europskim igrama u Minsku koje su ujedno i Europsko prvenstvo u boksu.

Prvak Hrvatske u teškoj kategoriji u četvrtfinalu je podijeljenom odlukom sudaca (3-2) pobijedio Mađara Adama Hamorija te je tako osigurao najmanje brončanu medalju na ovom natjecanju.

„Što da kažem, presretan sam, zbog ovakvih stvari i ovih trenutaka koje sada proživljavam sam se i počeo baviti boksom. Međutim, još nisam završio ono što mi je želja a to je otići do kraja. Medalja jest osvojena brončanog sjaja, idemo sada pokušati osigurati borbu i za onu najsjajniju, zlatnu“.

Meč s Hamorijem.

„Očekivano težak i neizvjestan meč je bio. Hamori je izvrstan boksač a  to je i pokazao u ringu. Bio je treći nositelj na turniru ali ovog puta ja sam bio bolji i to me čini posebno veselim. Zahvalio bi se i cijelom mom timu, posebno trenerima Kadiću i Zubčiću te navijačima. Itekako sam čuo njihovo navijanje, to mi je puno značilo, hvala im još jednom“.

Za prolaz u finale u petak se bori s Rusom Muslimom Gadzhimagomedovom, koji je jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Talijana Aziza Mouhiidinea.

„Ruska škola boksa, Gadzhimagomedov, drugi nositelj prvenstva. Deklasirao je Aziza, jako opasan, izvrstan boksač. Jedno je sigurno, ja sam pun samopouzdanja, vjerujem u sebu i sve ću napraviti da se plasiram u finale. Nikome ne priznajem da je bolji, ring je jedino mjerilo toga“ – na kraju će Saljanin, Filipi.


Reci što misliš!