Sport

toreta open water

Na Silbi održan plivački maraton i državno prvenstvo u daljinskom plivanju

Na Silbi održan plivački maraton i državno prvenstvo u daljinskom plivanju

Brojka sudionika koja iz godine u godinu raste govori da ‘’Toreta Open Water’’ zbilja jest jedno od najomiljenijih plivačkih utrka plivačima diljem Hrvatske.

U ranojutarnjim nedjeljnim satima katamaran Princ Zadra, pun profesionalnih i rekreativnih plivača, izvanrednom je linijom krenuo iz zadarske luke na Silbu. Tamo se već petu godinu za redom u sklopu ‘’Toreta Open Water’’ plivačkog maratona održavaju i državna natjecanja u daljinskom plivanju.

Ove godine održalo se veteransko, kadetsko i mlađe kadetsko državno natjecanje. 

Rezultate po kategorijama pogledajte na službenim stranicama Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra.

Silba: 5. Toreta Open Water Silba: 5. Toreta Open Water

Plivači su u 9 sati ujutro stigli na Silbu i uživali u prekrasnom danu, kavi, kupanju i suncu do 14.30 sati kada je počela utrka. Veteransko, kadetsko i mlađe kadetsko natjecanje odvijalo se u trokilometarskoj trasi, dok se istovremeno održala i rekreativna utrka na jedan kilometar. 

‘’Toreta Open Water’’ plivački maraton održava se u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra koji djeluje unutar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Suorganizator ‘’Toreta Open Water’’ plivačkog maratona je i Konoba Alavija, čiji je vlasnik Saša Predovan inicijator ideje o organizaciji ove plivačke utrke na Silbi. 

Prve godine održavanja ‘’Toreta Open Water’’ plivačkog maratona prijavilo se 20 plivača.

Ove se godine na utrku prijavilo 150 plivača, 112 ih je plivalo, a došli su iz cijele Hrvatske: Zagreba, Varaždina, Rijeke, Zadra, Splita i šire.

S obzirom na zainteresiranost plivača za ovu utrku organizatori najavljuju da bi ‘’Toreta Open Water’’ plivački maraton mogao postati najposjećenije plivačko natjecanje u Hrvatskoj. 

Privlači li plivače to što se natjecanje održava na otoku, što je neobičan ambijent, fina spiza ili što na ovo natjecanje povedu cijelu svoju obitelj na jednodnevni izlet - ne znamo, no brojka koja iz godine u godinu raste govori nam da  ‘’Toreta Open Water’’ zbilja jest jedno od najomiljenijih plivačkih utrka plivačima diljem Hrvatske. 


Reci što misliš!