Sport

riječ novog trenera

Marko Pinčić: NK Zadar je za mene uvijek puno više od samog kluba

Marko Pinčić: NK Zadar je za mene uvijek puno više od samog kluba
Marko Lukunić/PIXSELL

Novi trener Nogometnog kluba Zadar je Marko Pinčić, aktualni direktor Škole nogometa trećeligaša sa Stanova.Na klupi je Pinčić naslijedio Mislava Karoglana s kojim je postignut sporazumni raskid ugovora kada klub nije dobio licenciju za igranjem Druge HNL.

O svojim prvim dojmovima Pinčić kaže.

"Dvojaki su prvi dojmovi zato što je situacija jako teška i zahtjevna ali sretan sam jer je ovo moj klub, figurativno kažem. Volim ga više od ičega i ne doživljavam ga nikad samo kao klub. Posla ima dosta, ali ja sam borac i sve ću napraviti da napravimo pomak na bolje."

Prvi suradnici su...

"Još dva vojnika kluba, moji prijatelji i ljudi koji su tu odavno i vole klub. To su Josip Butić i Zvonimir Jurić. Imam veliko povjerenje u njih i uvjeren sam da ćemo odraditi dobar posao."

Sigurno je sada i otac Jakov sretan.

"Uh, baš ste me zatekli, raznježili, vjerujem da je ponosan sada gore na mene jer je i njemu ovaj klub bio sve."

Zna li se već sada barem donekle igrački kadar s kojim ćete raspolagati?

"Nešto se zna, ja vjerujem da ćemo imati dobru momčad. Naša želja je da prezentiramo tu neku zadarsku školu nogometu u tom nekom zadnjem proizvodu, prvoj momčadi. To znači da će 90 % momčadi biti igrači ponikli u našoj školi nogometa. Ne bih još o imenima dok sve ne bude potvrđeno."

Cilj u sezoni koja je pred vratima?

"Nikad nisam zadovoljan s nečim što nije neki vrh. Međutim, svjestan sam kakvo je stanje, radimo pripremu za u dogledno vrijeme napadanje Druge lige. Vjerujem da će do toga doći vrlo brzo. Jasno, gro momčadi će biti naši dečki a time i troškovi puno manji. Dovesti samo prava pojačanja jednog dana kada to bude trebalo, ali s osovinom od naših momaka i da dođemo što prije tamo gdje ovaj klub zaslužuje i biti."

Natjecanje u Trećoj HNL počinje krajem mjeseca kolovoza a Zadrani će prvu prozivku i početak priprema imati 15. srpnja.


Reci što misliš!