Sport

nogomet se vratio na otok

Seniori Sv. Mihovila uspješno zaključili povratničku sezonu, za dogodine najavljuju još uspješniju

Seniori Sv. Mihovila uspješno zaključili povratničku sezonu, za dogodine najavljuju još uspješniju
Naši školji

Seniori Svetog Mihovila uspješno su zaključili povratničku sezonu u 2. Županijskoj nogometnoj ligi Zadarske županije. Otočani su sezonu zaključili na petom mjestu s 21 osvojenim bodom. Ako se uzme u obzir da je druga momčad NK Zadra koja je osvojila prvo mjesto u ligi nastupila van konkurencije, onda je rezultat otočana još uspješniji.

Dojmove nakon povratničke sezone iznio nam je trener seniorske momčadi i sportski direktor kluba Damir Korenov koji je posebno naglasio da je ponosan na zajedništvo i dobru atmosferu u momčadi.

"Nakon dugih deset godina, zahvaljujući novom igralištu, entuzijastima i igračima, opet smo okupili seniorsku momčad. Posebno smo ponosni što većinu momčadi čine igrači mlađi od 21 godine odgojeni u našoj školi nogometa", kaže Korenov te upućuje zahvalu općinama Preko, Kali, Kukljica, Pašman i Tkon, klupskim sponzorima, navijačima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos da NŠK Sv. Mihovil vrati seniorski pogon.

Podsjetimo, seniorski nogomet vratio se u Sutomišćicu nakon punih deset sezona, nakon što je Županijski nogometni savez dao ‘zeleno svjetlo’ zbog obnove igrališta. Seniori otočnog kluba nastupaju u Drugoj županijskoj ligi, a u drugom dijelu prvenstva osvojili su čak 15 bodova. Sezonu su zaključili remijem 2-2 kod Zrmanje u Obrovcu, što im je bila sedma uzastopna utakmica bez poraza.

"Vidimo se sljedeće sezone u još boljem izdanju. Ciljevi za nadolazeću sezonu i dalje su afirmacija mladih otočnih igrača, a rezultatski želimo biti uspješniji nego u povratničkoj sezoni. Uvjeren sam da se možemo boriti za sam vrh, što smo pokazali igrama u proljetnom dijelu prvenstva kada smo bili vodeći po osvojenim bodovima. Naša momčad ima kvalitetu za bolje rezultate i vjerujem da ćemo to pokazati", ustvrdio je trener Korenov.

Ljestvica 2. ŽNL: 1. Zadar II 37 bodova, 2. Nova Zora 32, 3. Galovac 27, 4. Zrmanja 25, 5. Sv. Mihovil 21, 6. NOŠK 20, 7. Vrčevo 19, 8. Podgradina 13, 9. Murvica -5 bodova.


Reci što misliš!