Sport

PRISJETIMO SE SPEKTAKULARNOG DOČEKA

Diljem Hrvatske slavit će se prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće

Diljem Hrvatske slavit će se prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće
Bojan Bogdanić

U utorak, 16. srpnja širom Hrvatske, ali i dijaspore proslavit ćemo prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće!

Prisjetimo se, 16. srpnja 2018. godine Hrvatska je bila jedna od najponosnijih i najsretnijih zemalja na svijetu, kada je organiziran jedinstven, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Inicijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Zadranina Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, u utorak 16. srpnja, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se  i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru i brojnim drugim gradovima. 

"Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove  i da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenima, koji su uistinu bili spektakularni, ne samo u Zagrebu već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama - od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca", ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica, a posebno naglašava poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kockice!

Od Silvija Šimca doznajemo i da svakim danom raste broj gradova i mjesta koji  će u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama  pripremiti prigodne programe za ove jedinstvene proslave, a također i broj medija koji žele podržati događaje. 

"Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti i priuštio nam stotine tisuća članaka, TV reportaža, milijarde tweetova i pretraga o Hrvatskoj. Svi su htjeli znati gdje je ta Hrvatska i tko su ti ljudi u kockicama. HTZ je odmah reagirao i dao ljudima ono što su tražili – krenuli su u kampanju i tijekom tekmi odredili geolokacije precizno targetirajući publiku i prikazujući im promo-video 'Croatia Full of Life' s hrvatskim nogometašima. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Rezultati su bili izvrsni! A komentari koji su uslijedili sa svih strana svijeta, dokazuju kako je nogomet najbolja promocija hrvatske obale i turizma u cjelini", podsjeća nas Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Inače, na sam Dan zajedništva, ponosa i sreće od 21 sat, Hrvatska radiotelevizija  priprema i posebnu emisiju "Kako smo dočekali Vatrene" u kojoj će gost biti i izbornik Zlatko Dalić, uz live uključenja iz pojedinih gradova koji će glasno i ponosno obilježavati  Dan zajedništva, ponosa i sreće.

KAKO ĆE POJEDINI GRADOVI OBILJEŽITI DAN ZAJEDNIŠTVA, PONOSA I SREĆE 

ILOK

U Gradu Iloku, održat će se malonogometna dječja utakmica s početkom oko 20,00 sati. Nakon utakmice,  predviđeno  je natjecanje za mame u pucanju penala  i natjecanje za tate u pucanju u prečku gola, natjecanje u žongliranju za male nogometaše,   a sve završava  kolonom  automobila ukrašena navijačkim rekvizitima koja će voziti kroz grad s početkom oko 21,00 sat.

Sve je  popraćeno prigodnom  gastro ponudom.

BJELOVAR: 

U Bjelovaru građane očekuje prigodni program s DJ-evima i prigodnim navijačkim pjesmama, zabavne nogometne igre, nogometni kviz uz gledanje specijalne emisije  na HTV 1, uz prigodnu gastro ponudu.

SINJ:

Grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja pripremaju prigodan program s lokalnim izvođačima i udrugama. Zabavni program  Dana zajedništva, ponosa i sreće, u Sinju  će se održati na glavnom trgu, Trgu kralja Tomislava, uz nastupe lokalnih pop i rock sastava, uz prezentacijom lokalne gastro ponude, te sudjelovanjem udruge PKD Gaj Laberije  s ciljem promocije Grada Sinja i Cetinske krajine kao kolijevke nogometa

Ovo je tek dio proslava  koje pripremaju gradovi u suradnji s turističkim zajednicama širom Hrvatske.  

Reci što misliš!