Sport

ljetna sportska škola

Osnovnoškolci na Višnjiku uče igrati softball

Osnovnoškolci na Višnjiku uče igrati softball
Nenad Opačić / Višnjik

Programi besplatnih sportskih sadržaja i aktivnosti za djecu koji su na prijedlog Snježane Jurinić osmišljeni u UO za kulturu i šport u Gradu Zadru, a godinama ih uspješno provodi Športska zajednica Grada Zadra, ovo su ljeto nastavljeni školom softballa.

U Športskom centru Višnjik taj program zajednički ostvaruju SK Donat i Športska zajednica Grada Zadra.

"Na terenu u sklopu ŠC Višnjik, gdje naš klub redovito održava treninge, do 19. srpnja trajat će ljetna škola softballa", kaže Luka Bekić, trener u klubu i voditelj ove ljetne škole.

U programu je dvadesetak djece iz zadarskih osnovnih škola.

"Već su u dobroj mjeri svladali osnove ove zanimljive igre, tehniku i mehaniku i veoma su motivirani. Mi iz kluba zadovoljni smo odazivom, posebno što je ovo prvi put da se organizira ovakav oblik rada s djecom i realno je očekivati da će dio polaznika ove ljetne škole i ujesen nastaviti s radom u klubu u našim mlađim kategorijama."

Zanimljivo je da će polaznici ljetne škole softballa 24. srpnja imati i svoj prvi javni nastup.

"Toga dana u Zadru će biti hrvatska dječja reprezentacija i dogovorili smo međusobnu utakmicu. O terminu ćemo naknadno izvijestiti javnost."

Iz Športske zajednice Grada Zadra, koja je polaznicima osigurala i podijelila i prigodne majice, u ovom projektu kao treneri sudjeluju Ružica Špralja i Josip Vuković, a iz SK Donat, osim Luke Bekića, još i Tihana Lokin, Snježana Ćurić i Romana Župan.

Reci što misliš!