Sport

Vaterpolo, SP Južna Koreja

Barakude uvjerljivom pobjedom protiv Australije startali krenuli u obranu naslova svjetskog prvaka

Barakude uvjerljivom pobjedom protiv Australije startali krenuli u obranu naslova svjetskog prvaka

U prvoj utakmici B skupine Svjetskog prvenstva u vaterpolu, koje se od 14. do 27. srpnja održava u južnokorejskom Gwangju, reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Australije sa 14-4 (4-1,2-1,4-0,4-2).

Odabranici izbornika Ivice Tucka sjajnom su pobjedom započeli nastup na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu na kojem brane naslov svjetskih prvaka osvojen prije dvije godine u Budimpešti i bore se za plasman na OI u Tokiju 2020. godine.

Momčad Australije, koju vodi naš bivši reprezentativac Elvis Fatović, ni u jednom trenutku nije uspjela parirati razigranoj selekciji Hrvatske koja je bila bolja  u svim segmentima igre pa je čak i nadplivala "Klokane".

Najefikasniji u našj rešrezentaciji bio je Ante Vukičević koji je postigao čak 6 pogodaka, dok je dvostruki strjelac bio Lovro Miloš.

Sve golove Australci su postigli s igračem više, a dvostruki Aaron Younger.  

U prvoj utakmici naše skupine SAD je pobijedio Kazahstan sa 16-7.

U drugom kolu hrvatski vaterpolisti igrat će, 17. srpnja u 2.30 sati protiv selekcije SAD, a u posljednjem dvoboju grupne faze, 19. srpnja, čeka ih Kazahstan i ta utakmica će početi u 13.30 sati po hrvatskom vremenu.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija iz svake skupine će igrati utakmice za plasman među osam najboljih.

Dvoboji osmine finala na rasporedu su 21. srpnja, a četvrtfinala 23. srpnja.

Plasman na Olimpijske igre osigurati će samo dvije reprezentacije koje će igrati u finalu, a ukoliko među njima bude Srbija, koja je sudjelovanje na OI ostvarila osvajanjem prvog mjesta u Svjetskoj ligi, onda će u Tokio putovati i trećeplasirana momčad sa SP u Južnoj Koreji.


Reci što misliš!