Sport

tenis

ATP Montreal: Čilić uvjerljivo preko Millmana do 3. kola

ATP Montreal: Čilić uvjerljivo preko Millmana do 3. kola
AP images

Marin Čilić (ATP - 16.) probio se u 3. kolo ATP turnira Masters 1000 serije u Montrealu, gdje je u srijedu, u dvoboju 2. kola protiv Australca Johna Millmana (ATP - 65.) slavio sa 6-3, 6-4 nakon 75 minuta igre.

Bio je to drugi dvoboj 30-godišnjeg hrvatskog tenisača i njegovog australskog vršnjaka i druga pobjeda Čilića, kojem nije zasmetao ni 20-minutni kišni prekid u trenutku kad je vodio sa 6-3, 4-2.

Čilić je nakon izgubljenog servisa u trećem gemu odmah u sljedećem vratio izgubljeno i zagospodario zbivanjima na terenu. Još jedan 'break' u osmom gemu donio mu je prvi set, a prednost u drugom setu stekao je odmah na početku i bližio se plasmanu u 3. kolo sve dok ga u tome nije prekinula kiša.

Nakon 20 minuta stanke Millman je zadržao servis i još jedan kod 5-3 za Čilića, a hrvatski tenisač je uz gubitak jednog poena u desetom gemu odservirao za pobjedu.

Marin je imao 67 % pogođenih prvih servisa, čime je ostavio Millmana samo na jednoj prilici za 'break' koju je Australac i realizirao. Čilić je nakon prvog servisa osvojio 81 % poena, imao 50 % realizacije na drugom servisu, a od četiri prilike za 'break' tri je iskoristio. Meč je završio sa sedam asova i bez ijedne dvostruke pogreške.

Čiliću je ovo tek četvrti nastup na kanadskom Mastersu kad je Montreal domaćin, a pobjedom nad Millmanom izjednačio je svoj najbolji rezultat ostvaren 2011. godine, kad je u 3. kolu izgubio od Novaka Đokovića.

Za plasman u četvrtfinale Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između 2. nositelja, Austrijanca Dominica Thiema, i velike domaće nade, 20-godišnjeg Denisa Shapovalova.

U Montrealu je za srijedu najavljena kiša koja bi mogla dosta poremetiti današnji program. Na terenu 9, na kojem su igrali Čilić i Millman, četvrti meč programa trebali bi odigrati Borna Ćorić i Francuz Adrian Mannarino.


Reci što misliš!