Sport

svi na mornaricu!

Ovog vikenda Zadarska ljetna liga ulazi u spektakularnu završnicu uz bogat popratni program!

Ovog vikenda Zadarska ljetna liga ulazi u spektakularnu završnicu uz bogat popratni program!
Toni Opačić

Ovaj vikend Zadarska ljetna liga dolazi do svog vrhunca. Četiri momčadi bore se za naslov Zadarske ljetne lige u novom formatu, a momčadi koje su izborile završnicu su: Sfinga Stafords, Talvi Putovanja, Voštarnica i Bokanjac.

Samo jedna od ove četiri momčadi okitit će se naslovom, a to ćemo saznati ovaj petak i subotu na Mornarici.

Kako je na Facebook stranicama natjecanja objavljen natječaj u kojem se tražila najbolja petorka četvrtfinalnih susreta donosimo i pobjednika: Krsto Pestić (Dino Palčić, Mario Pešut, Josip Škara, Paolo Marčev i Šime Špralja).

Polufinalni raspored:

Petak 09.08.2019. 

KK SFINGA STAFORDS – KK TALVI PUTOVANJA 20:00h

Prvu polufinalnu utakmicu odigrat će Sfinga Stafords i Talvi putovanja, a ogled bi trebala krasiti brza igra obje momčadi. Gledajući dosadašnje utakmice obje momčadi na terenu bi se trebala susresti dva različita sustava: nepredvidljivi i sistemski. Trener Stafordsa Luka Klarić svojim odabranicima dozvoljava više slobode u igri dok je s druge strane Ivica Bazina profesorski posložio svoju momčad u kojoj se u svakom momentu zna pozicija igrača.

Po dosadašnjim pokazateljima Talvi putovanja bi trebala dobiti bitku pod obručima, a velika bitka će se voditi na vanjskim pozicijama. Posluži li vanjski šut Sfinga Stafordse bit će ih teško zaustaviti i tad bi se Talvi putovanja mogla naći u problemima.

KK BOKANJAC – KK VOŠTARNICA 22:00h

Drugi polufinalni susret po svim predviđanjima bi trebao biti suprotan prvom. Teška, sporija i tako reći rovovska bitka će se voditi između Bokanjca i Voštarnice. 
Dva vrhunska playmakera će voditi svoje napade; Dino Palčić i Toni Jelenković te se očekuje prava košarkaška utakmica. Pod obručima svoja koplja će ukrstiti Šime Špralja i Paolo Marčev, a njihovi međusobni dvoboji će po svemu sudeći trasirati utakmicu.

Fešta na Mornarici

U sklopu polufinalnih utakmica Zadarska ljetna liga je uz svesrdnu pomoć DI Maris-a osigurala posjetiteljima tradicionalnu dalmatinsku hranu. Uz DI Marisove delicije sprema se i velika glazbena fešta u  kojoj će vas zabavljati Jakov Live.

Dobra zabava i još bolja košarka su zajamčeni te su svi pozvani da sa svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Subota 10.08.2019.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO 19:45h
Susret dvije poražene momčadi iz polufinalnih susreta.

KKOI ZADAR – HRVATSKA REPREZENTACIJA 21:00h
Revijalna utakmica KKOI Zadar i Hrvatske reprezentacije u kolicima.

FINALE 22:15h
Susret dvije pobjedničke momčadi iz polufinalnih susreta.

KKOI Zadar – Hrvatska reprezentacija

U subotu s početkom u 21 sat odigrat će se revijalna utakmica košarke u kolicima. Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar će u sklopu Zadarske ljetne lige ugostiti reprezentaciju Hrvatske te će odigrati revijalni susret u svrhu promidžbe košarke u kolicima. Ovim susretom gledatelji će se upoznati s košarkom u kolicima te će moći vidjeti vrhunske sportaše na djelu.

KKOI Zadar kao osvajač Kupa Hrvatske upriličit će ovaj susret kao početak priprema za sljedeću natjecateljsku sezonu.


Reci što misliš!