Sport

streetball mornarica

Zadarska ljetna liga stigla je do kraja, ali na Mornarici se sprema još jedna košarkaška poslastica

Zadarska ljetna liga stigla je do kraja, ali na Mornarici se sprema još jedna košarkaška poslastica
Toni Opačić

Pobjedom Bokanjca u finalnom susretu, revitalizirana Zadarska ljetna liga privedena je kraju. Međutim, tu nije kraj košarkaškim zbivanjima na legendarnoj Mornarici.

Streetball Mornarica je 3x3 košarkaški turnir po zadarskim pravilima koji ove godine doživljava svoje šesto izdanje, a igrat će se od 19. do 24. kolovoza. 

Kao takav, zadnjih nekoliko godina slovi za “najbolji 3x3 basket turnir u gradu”, a razlog tome je, uz originalnost te razrađenu organizaciju, lokacija svima poznatog igrališta u samom centru grada - Mornarica.

Posljednje dvije godine turnir je brojio čak 24 ekipe, što nikada do sad u Zadru, ali ni šire, nije zabilježeno, a u popodnevnom se terminu odigrao i prvi U13 turnir te je na taj način sudjelovanje omogućeno i najmlađima, a takvu tradiciju organizatori žele i nastaviti.

Prošlogodišnji ukupan broj natjecatelja premašio je 150 sudionika, uz sudjelovanje internacionalnih ekipa i igrača, uz odličnu posjećenost svih dana održavanja turnira. Treba naglasiti i izuzetnu posjećenost, kako domaćih, tako i stranih turista za vrijeme sedmodnevnog održavanja turnira.

Prijave su otvorene još samo danas, a sve informacije možete pronaći na Facebook stranici turnira.


Reci što misliš!