Sport

tenis

ATP Cincinnati: Pobjeda Dodiga, novi poraz Mektića i Škugora

ATP Cincinnati: Pobjeda Dodiga, novi poraz Mektića i Škugora
Sanjin Strukic/PIXSELL

Treći uzastopni poraz u 1. kolu turnira na sjevernoameričkom betonu doživjeli su hrvatski Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor koje je na Mastersu u Cincinnatiju svladao francuski par Nicolas Mahut - Pierre-Hugues Herbert sa 6-3, 6-7 (6), 12-10.

Mektić i Škugor su u 'tie-breaku' drugog seta spasili meč-loptu, potom još tri u odlučujućem 'tie-breaku' (9-6), da bi kod vodstva 10-9 propustili realizirati poen za pobjedu.

U 2. kolo turnira parova plasirali su se Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek, koji su sa 6-1, 6-3 nadigrali Belgijca Davida Goffina i Poljaka Huberta Hurkacza.

Od hrvatskih tenisača u konkurenciji parova igrat će i Mate Pavić. Njega i Brazilca Brunu Soaresa u 1. kolu čekaju Nijemci Kevin Krawietz i Andreas Mies.

U nedjelju je započeo i pojedinačni dio sedmog od devet turnira Masters 1000 serije u ovoj sezoni, a odigrana su dva meča. Australac Alex De Minaur je svladao Talijana Marca Cecchinata sa 6-7 (5), 6-1, 6-2, dok je Amerikanac John Isner sa 7-6 (3), 1-6, 7-5 nadigrao ovogodišnjeg pobjednika ATP turnira u Umagu, Srbina Dušana Lajovića.

U ponedjeljak su na rasporedu mečevi sve trojice hrvatskih predstavnika. Od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu Marin Čilić će igrati protiv Moldavca Radua Albota, oko 20.30 sati na teren će Ivo Karlović protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa, a u noćnom terminu, ne prije 2.30 sati, Bornu Ćorića čeka dvoboj s Amerikancem Reillyjem Opelkom.

U Cincinnatiju se paralelno odigrava i WTA turnir tenisačica, na kojem će zaigrati Petra Martić i Donna Vekić. Martić će na teren u ponedjeljak, a njen dvoboj s Bjeloruskinjom Arinom Sabalenkom mogao bi započeti oko 20.30 sati. Donna Vekić će u utorak igrati protiv Čehinje Katerine Siniakove.


Reci što misliš!