Sport

Nogomet, Prva HNL

Hajduk uvjerljivo svladao Goricu

Hajduk uvjerljivo svladao Goricu
Ivo Čagalj/PIXSELL

Nogometaši Hajduka u susretu su 5. kola Prve HNL na svom terenu svladali Goricu sa 3-0 (1-0).

Dvostruki strijelac za Splićane bio je Jairo (30, 67), a konačni rezultat sjajnim solo-prodorom postavio je kapetan Juranović (69).

Bila je ovo prva pobjeda Hajduka protiv Gorice u njihovom petom međusobnom susretu u HNL-u.

Hajduk je od samog početka susreta bio bolji suparnik, a terensku nadmoć okrunio je pogotkom u 30. minuti. Jairo je izvršio pritisak na posljednju liniju Gorice, pridružio mu se i Hamza koji je osvojio loptu na 30-ak metara od gola gostiju i zatim lijepo proigrao brazilskog napadača koji je s vrha kaznenog prostora pogodio mrežu.

U 59. minuti susreta Gorica je ostala s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona isključen Ndiaye, a Hajduk je brojčanu prednost znao iskoristiti.

Caktaš je u 67. minuti lijepo proigrao Eduoka, pokušaj Nigerijca d desnog krila Kahlina je uspio obraniti, ali lopta se odbila do Jaira koji je koncentrirano pratio akciju i po drugi se put upisao u strijelce.

Najljepši trenutak dvoboja dogodio se u 69. minuti kada je Juranović prihvatio loptu točno na sredini igrališta i krenuo u siloviti prodor, obišao trojicu suparničkih igrača i pogodio suprotni kut.

Hajduk je sada drugi na ljestvici sa 12 bodova, jednim manje od vodećeg Dinama, a tri više uz utakmicu više od treće Rijeke, dok je Gorica peta sa sedam bodova, koliko ima i četvrti Osijek koji ima utakmicu manje.

Na stadionu Poljud sudio je Vidulin iz Kanfanara.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Reci što misliš!